Witam wszystkich mam pytanie jak zrobic jedno zdjęcie z kilku , które były robione w serii ?? prosze o pomoc jestem początkujacy.
Szukaj
Witam wszystkich mam pytanie jak zrobic jedno zdjęcie z kilku , które były robione w serii ?? prosze o pomoc jestem początkujacy.
nałóż na siebie w programie. Lub połącz w innym programie. Program pierwszy nie drogi to Adobe Elements, program drugi chyba można znaleźć w pudle z aparatem.
W PS możesz skorzystać z fukcji Merge to HDR lub Photomerge w zależności czy chcesz nakładać zdjęcia na siebie czy ułożyć zdjęcia obok siebie.
Do nakładania zdjęć jest jeszcze Photomatix.
D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...
a jest moze jakis darmowy?? czy w gimpie jest taka opcja
??
Jeśli chcesz specjalne narzędzie w Gimpie do HDR to go nie znajdziesz. Oczywiście możesz pobawić się ręcznie i na warstwach zrobić.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Tylko pytanie czy chcesz uzyskac hdra (roznie naswietlane klatki)
czy masz serie zdjec sportowych (jakas ewolucja itp) i chcesz te wszystkie zdjecia polaczyc w jedno
W obydwu wypadkach beda nalozone na siebie ale wykonanie tego i efekt bedzie rozny
Czyli? Bo marszull podał dwie opcje.
Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja
Jeśli chodzi o GIMPa to musisz nauczyć się podstaw pracy na warstwach i makach (poszukaj w necie tutoriali).
Potem wystarczy załadować wszystkie zdjęcia jako warstwy, dodać im odpowiednie maski i wyselekcjonować z poszczególnych zdjęć te fragmenty, które chciałbyś mieć na zdjęciu finalnym. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne.
Skontaktuj się z nami