jendryn, widzę że źle znosisz krytykędzień bez papierosa był wczoraj... na mnie to by podziałało motywująco. 6 najlepsze. Tyle
![]()
Szukaj
jendryn, widzę że źle znosisz krytykędzień bez papierosa był wczoraj... na mnie to by podziałało motywująco. 6 najlepsze. Tyle
![]()
Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs
Dobrze znoszę krytykę. Ja nie twierdzę, że te zdjęcia to mistrzostwo świata... w życiu. Ale temat był już wałkowany na forum tyle razy. Jeżeli krytykujesz - napisz co Ci nie pasuje , wyjaśnij co wg Ciebie jest nie tak, a nie pisz : kosz, nie bo nie, slabe itp. Ja naprawde sie nie denerwuje poprostu chciałbym usłyszec co robie źle. kolega Zen napisał o kolorach, przepalach, kontraście , ostrości.... Natomiast kolega Potoartbox potrafił napisac że słabe i trąci kiczem...
Na moim monitorze wszystko wygląda jak powinno wyglądać.
Co do zdjęć - dla mnie bardzo fajny set, najbardziej podoba mi się 4,5,7 i ostatnie też jest git! odcięcie tła przez bw mz bardzo dobre posunięcie.
D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8
Nie rozumiem, Twoich wycieczek osobistychNie wiem o czym piszesz o jakim odgrywaniu sie i skad ten sarkazm o jakims mistrzu fotografii albumowej. Jak nie chcesz krytyki, to nie wstawiaj tutaj swoich zdjec. Pytasz co mam na mysli piszac slabe kadry, odpowiedzialem co mam na mysli, sadzilem, ze taka odpowiedz da Ci do myslenia, ale skoro chcesz, to prosze:
1. zdjecie pierwsze - wytlumacz dlaczego uzyles takiej perspektywy? Ani to skos ani prostopadle do obiektu, co z tego wyszlo, nieprzemyslany wycinek innego zdjecia,ktore pewnie bylo kompletnie do d..y wiec kon sie na cos przydal.
2. zdjecie trzecie, nie ma zadnej sensownej osi. Wylot powietrza ani pionowo, ani po skosie, totalny brak zdecydowania i jakiejkolwiek koncepcji.
3. zdjecie 4, nie rozumiem dlaczego tak niezdecydowanie obcieta jest opona?
4. zdjecie 5, ostrosc jest na kole, dlaczego znow jest obciete? Tylu auta tez brak...
5. zdjecie 6 to juz kompletny klops kadrowy, jesli tego nie widzisz, to zajmij sie lepiej fotografia rentgenowska (przepraszam za zlosliwosc, ale wynika ona z Twojej napasci na mnie)
6. 7-ka moglaby byc gdybys zalozyl polara i czerowny nie zamienialby sie w fiolet.
7. o 8 juz pisalem
Wystarczy?
PS. Teraz rozmawiamy o Twoich autach, bo je tu wstawiles, a Ty juz ostrzysz sobie zeby na mojenieladnie....
Wolałem usłyszec coś takiego niż bzdurne podsumowanie jednym zdaniem. Tylko o to mi się rozchodzi ...
Dobra kończe dyskusje... nie chce mi się kłócic
P.S : Sprawdziem na 2 innych skalibrowanych maszynach , do tego potwierdził mi jeden znajomy, że z kolorystyką i kontrastem jest wszystko w porządku.
Uzasadniac powinienes krytykę , jeżeli już jedziesz po kims to wytłumacz dlaczego. Gdyby rozwodzic sie nad kazdym zdjeciem z osobna , miejsca na serwerze by braklo.
Czerwony miejscami przechodzi w fiolet/lila, sprawdzilem na 3-ech roznych monitorach, ale to nie moj problem.
Nie jade po kims, tylko po jego zdjeciach i dlatego napisalem ogolnie, ze kadry slabe, aby nie zajmowac miejsca na serwerze, jak inaczej wyobrazasz sobie opisanie kadru, czy jest dobry, czy zly? Gdybym jedynie napisal, zdjecia do kosza, moglbys miec pretensje, a ja juz w pierwszym poscie napisalem, ze nie podobaja mi sie kadry.
Skontaktuj się z nami