Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Ferrari

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie Ferrari

Dawno nic nie wrzucałem w motoryzacji , jednak wczoraj coś mnie natchnęło na upolowanie jakiegos dobrego furacza... wychodzę z domu a na parkingu marzenie niejednego z nas.... oceńcie sami Sorki za ilośc , ale skupiałem sie na detalu.

Domyślnie

Będę szczery....nie podoba mi się. Kolor za jaskrawy. kontrast też za duży, przepały i mam wrażenie nieostrości.
    Tym razem niestety nie popisałeś się.

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Radzę wyregulowac monitor Naprawdę przy takich zdjeciach żeby oceniac musisz widziec to na skalibrowanym sprzęcie. U mnie przepałów nie ma, najwyżej na granicy. Co do nieostrości- pewne miejsca są poprostu robione na pełnej dziurce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Radzę wyregulowac monitor Naprawdę przy takich zdjeciach żeby oceniac musisz widziec to na skalibrowanym sprzęcie. U mnie przepałów nie ma, najwyżej na granicy. Co do nieostrości- pewne miejsca są poprostu robione na pełnej dziurce
    A skąd masz pewność że nie mam skalibrowany ?. Jakoś inne fotki tak mnie nie rażą, a wierz mi oglądam dużo. Z tym tłumaczeniem o pełnej dziurce potraktuję jako żart.

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Jeżeli Cię rażą i widzisz przepały to na pewno nie jest dobrze wykalibrowany. Poczekam aż ktoś jeszcze napisze i sprawdze u kumpla na innej maszynie. Too oczywiście nie jest żaden atak na Ciebie

Domyślnie

Wg mnie czerwony może i mógłby być zbyt jaskrawy lecz nie tutaj, czerwień jest przecież znakiem rozpoznawczym Ferrari więc mi pasuje
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Podzielam zdanie Zen, moze poza przepalami, dodam za to slabe kadry i fatalna obrobke ostatniego zdjecia tzw. "Britney Spears" fotografii

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Co masz na mysli mówiąc o słabych kadrach ostatnie zdjecie obrobilem tak celowo tylko i wyłącznie dlatego że tło było tak zróżnicowane kolorystycznie, i trzeba je bylo przygasic ( z tego względu też zdjęcie jest na samym końcu)

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Co masz na mysli mówiąc o słabych kadrach ostatnie zdjecie obrobilem tak celowo tylko i wyłącznie dlatego że tło było tak zróżnicowane kolorystycznie, i trzeba je bylo przygasic ( z tego względu też zdjęcie jest na samym końcu)
    Mowiac o slabych kadrach, mam na mysli slabe kadry. Wiem, ze ostatniego zdjecia nie zrobiles niechcacy, tylko celowo, co nie zmienia faktu, ze dla mnie tego typu obrobka traci taniocha. Ty oczywiscie mozesz kadrowac i obrabiac swoje zdjecia jak Ci sie podoba, ale skoro je tu wstawiasz, to kazdy ma rowniez prawo wyrazic swoje zdanie.

Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Mowiac o slabych kadrach, mam na mysli slabe kadry.

A to ciekawe, i to mówi mistrz od fotożartu i fotografii albumowej (szczególnie zwierząt)
    Wracając do tematu możesz sobie pisac co Ci się podoba, ale uzasadnij swoje zdanie a nie pisz : nie podoba mi się ... bo nie...

P.S: Z tego co pamiętam kiedys byłeś wielce urażony oceną twojego zdjecia przeze mnie i przyszła pora się odegrac... chciałbym zobaczyc jakiekolwiek auto w Twoim wykonaniu, i orzy okazji ciekawe kadry

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów