Dawno nic nie wrzucałem w motoryzacji , jednak wczoraj coś mnie natchnęło na upolowanie jakiegos dobrego furacza... wychodzę z domu a na parkingu marzenie niejednego z nas.... oceńcie samiSorki za ilośc , ale skupiałem sie na detalu.
Szukaj
Dawno nic nie wrzucałem w motoryzacji , jednak wczoraj coś mnie natchnęło na upolowanie jakiegos dobrego furacza... wychodzę z domu a na parkingu marzenie niejednego z nas.... oceńcie samiSorki za ilośc , ale skupiałem sie na detalu.
Będę szczery....nie podoba mi się. Kolor za jaskrawy. kontrast też za duży, przepały i mam wrażenie nieostrości.
Tym razem niestety nie popisałeś się.
Radzę wyregulowac monitorNaprawdę przy takich zdjeciach żeby oceniac musisz widziec to na skalibrowanym sprzęcie. U mnie przepałów nie ma, najwyżej na granicy. Co do nieostrości- pewne miejsca są poprostu robione na pełnej dziurce
Jeżeli Cię rażą i widzisz przepały to na pewno nie jest dobrze wykalibrowany. Poczekam aż ktoś jeszcze napisze i sprawdze u kumpla na innej maszynie. Too oczywiście nie jest żaden atak na Ciebie![]()
Wg mnie czerwony może i mógłby być zbyt jaskrawy lecz nie tutaj, czerwień jest przecież znakiem rozpoznawczym Ferrari więc mi pasuje![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Podzielam zdanie Zen, moze poza przepalami, dodam za to slabe kadry i fatalna obrobke ostatniego zdjecia tzw. "Britney Spears" fotografii![]()
Co masz na mysli mówiąc o słabych kadrachostatnie zdjecie obrobilem tak celowo tylko i wyłącznie dlatego że tło było tak zróżnicowane kolorystycznie, i trzeba je bylo przygasic ( z tego względu też zdjęcie jest na samym końcu)
Mowiac o slabych kadrach, mam na mysli slabe kadry. Wiem, ze ostatniego zdjecia nie zrobiles niechcacy, tylko celowo, co nie zmienia faktu, ze dla mnie tego typu obrobka traci taniocha. Ty oczywiscie mozesz kadrowac i obrabiac swoje zdjecia jak Ci sie podoba, ale skoro je tu wstawiasz, to kazdy ma rowniez prawo wyrazic swoje zdanie.
A to ciekawe, i to mówi mistrz od fotożartu i fotografii albumowej (szczególnie zwierząt)![]()
Wracając do tematu możesz sobie pisac co Ci się podoba, ale uzasadnij swoje zdanie a nie pisz : nie podoba mi się ... bo nie...
P.S: Z tego co pamiętam kiedys byłeś wielce urażony oceną twojego zdjecia przeze mnie i przyszła pora się odegrac... chciałbym zobaczyc jakiekolwiek auto w Twoim wykonaniu, i orzy okazji ciekawe kadry
Skontaktuj się z nami