Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie S5 Pro - brak AF o_O

Witam - piszę tutaj - poniewaz o ile się nie myle układ AF jest w S5 Pro ten sam co w D200 ...
    Otóż - problem polega na tym - że po zostawieniu włączonego apratu na 5h - przestał działać AF - zarówno z obiektywami na śrubokręt jak i AF-S - próbowałem już czyszczenia styków etc - nic nie pomaga - resetowanie ustawien "zielonymi kropkami" też nie pomogło - google milczą na temat jakichkolwiek awarii AF w D200/S5 Pro - być możę jakimś cudem ktoś tutaj na forum będzie wiedizał o co chodzi ...
    aparat ma zrobione 18k klatek - jest już po gwarancji :/

Domyślnie

Oczywiście sprawdziłeś dzwigienkę trybu AF/M w korpusie?
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

hehe - no jasna sprawa ;p bez przesady - sprawdziłem chyba autentycznie wszystko co mozna było - pewnie zostanie serwis - i nie wiadomo ile $$ do zapłacenia za naprawę :/

Domyślnie

Ciul z pieniedzmi...najgorsze jest oczekiwanie az naprawia sprzet.
    Znajomy wysylal sprzet do Niemiec i po 1,5m-ca dopiero go otrzymal ;/

Za takie podejscie i serwis fuji ma u mnie kreche :P

Domyślnie

o_O 1,5 miecha o_O ile ja kasy przez to strace :/ ja tego aparatu do zleceń miałem uzywac - przez 2 tygodnie mi odpadnie już sporo (jak dla mnie - student - kazda kasa sie liczy)
    co do aparatu - próbowąłem juz nawet zmiany Firmware - nie dziala - nie wiem co mogło paść - ale jest to kompletnie dziwaczne - tak jakby calutki AF padł - bo ani śrubokręt, ani AF-S, nic z AF nie działa :/

a w manualu kropka zapala sie w dobrym momencie :/

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B*MEN Zobacz posta
    Ciul z pieniedzmi...najgorsze jest oczekiwanie az naprawia sprzet.
    Znajomy wysylal sprzet do Niemiec i po 1,5m-ca dopiero go otrzymal ;/

Za takie podejscie i serwis fuji ma u mnie kreche :P
    Serwis Fuji, to porazka. Uzytkownicy z Niemiec rowniez czekaja miesiacami na naprawe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Serwis Fuji, to porazka. Uzytkownicy z Niemiec rowniez czekaja miesiacami na naprawe
    toś mnie pocieszył teraz o_O pewnie nie dość żę długo - to jeszcze w ciul drogo :/ pięknie zem sie wpakowal - sie nie zdziwie - jak sie dowiem - ze nie maja pojecia o co chodzi (kumpel miał tak na zytniej z Canonem 40D - ale okazalo sie - ze jako pierwszy mial taki problem - i wyjatkowo sobie z nim poradzili ;p i to raptem w 2 tygodnie )

cóz - a tak się piękni te 5 dni S5 uzywalo :/

Domyślnie

no i byłem w serwisie - technik aparat obejzal, posprawdzał, z 30 minut mu to zajęło, po czym stwierdził, że nie ma bladego pojęcia o co może chodzic, i trzeba wyslac aparat do niemiec albo UK, żeby to tam swoim sprzetem posprawdzali - tydzien czekania na kosztorys etc mnie teraz czeka :/
    no co to kurde moze byc :/

Domyślnie

Pytanie: Fotki robi?
    Na manualnym i AFie?
    Potwierdzenie ostroścci jest w postaci punktu?
    Jak zdefiniowany jest przycisk wielofunkcyjny?

Domyślnie

zebym to ja pamital - ustawienia byly przywrócone do kompletnie startowyc (zielone kropki)
    Fotki robił, potwierdzenie ostrości było - w postaci punktu w lewym dolnym rogu.
    Ogólnie - działa wsio - tylko nie działało to - że nie był poruszany silnik obiektywu - czy to silnik AF-S - czy to za pomocą śrubokręta :/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów