Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie NDx400 porysowany - czy reklamowac

Zakupilem filtr Hoya NDx400. Niestety przyszedl porysowany. Konkretnie ma dwie rysy, jedna dosc spora, druga mniejsza. Jest jeszcze jedna drobniutka. Tak to wyglada na zdjeciu:

http://borg.website.pl/priv/hoya.JPG

Te wieksza ryse widac wybitnie, mniejsza jest na godzinie 11.00.

Zakup byl trudny. Ja mieszkam w Danii i u nas nie ma. Ale kolega kupil dla mnie w tym sklepie - http://www.sklepfotograficzny.pl/skl...12-67/?44,Hoya (niestety mieli ostatnia sztuke). Kolega wyslal do mnie, ja mu zas wyslalem pieniadze. Filtr przyszedl porysowany. Zapakowany byl oryginalnie, zalepiony specjalnymi hoyowskimi plastrami. Zatem Hoya wypuscila bubel.

Czy reklamowac to, czy to normalne zjawisko?
    Czy ma wplyw na jakosc zdjec? Bedzie widoczne?
    Przyznam, ze dosc klopotliwa bedzie reklamacja, ale zaplacilem 700 DKK i chce miec towar wolny od wad.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Już pisałem o koszmarnej jakości hoya http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=95988
    wymienili mi w sklepie ale zdziwienie było że takie cuś przeszło przez kontrole w fabryce
    sporo gratów

Domyślnie

Oczywiście, że trzeba reklamować. W końcu filtr miał być nowy, bez wad.
    A w Danii nie ma sklepów, choćby internetowych? Nie wierzę.

Domyślnie

Sa sklepy, niestety filtr NDx400 to rarytas, niemal niedostepny w Europie.
    Juz z nimi rozmawialem, z kolega tez. Filtr przyjma do reklamacji. Szkoda tylko, ze bedzie mnie to kosztowalo kolejne 200 DKK i jakies 2 tygodnie oczekiwania.

Domyślnie

Ja uważam, że za przesyłkę reklamacyjną koszt powinien pokrywać sklep. Dlaczego Ty masz dopłacać za to, że oni są nierzetelni? Daj mi do nich numer, zaraz im powiem co i jak...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Dlatego, ze oni wyslali filtr koledze, ktory mieszka w Polsce. A to, ze on wyslal go dalej to juz ich nie interesuje (co jest zreszta logiczne). Wlasnie przesylka miedzy Polska a Dania w obie strony jest taka kosztowna.

Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Jeśli uda Ci się zobaczyć jakikolwiek ślad tej rysy na zdjęciach to reklamuj. Jeśli nie (za co jestem pewny) to skup się bardziej na efektach swojego hobby a nie na onaniźmie sprzętowym.

Pozdrowienia od wyleczonego z technofobii
    DX

Domyślnie

Ja bym reklamował. Masz prawo dostać w 100% nowy i dobry filtr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boomerang Zobacz posta
    Jeśli uda Ci się zobaczyć jakikolwiek ślad tej rysy na zdjęciach to reklamuj. Jeśli nie (za co jestem pewny) to skup się bardziej na efektach swojego hobby a nie na onaniźmie sprzętowym.

Pozdrowienia od wyleczonego z technofobii
    sorry, ale to totalna głupota. to tak jak byś powiedział komuś, kto kupił w salonie nowy samochód, ale porysowany, że skoro jeździ dobrze, to nie reklamować... jak ktoś kupuje nowe to ma prawo mieć produkt bez wad.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    sorry, ale to totalna głupota. to tak jak byś powiedział komuś, kto kupił w salonie nowy samochód, ale porysowany, że skoro jeździ dobrze, to nie reklamować... jak ktoś kupuje nowe to ma prawo mieć produkt bez wad.
    dokładnie, zwłaszcza, że to nie jest mała ryska, a wielgachna rysa...
    (może niektórym nie chciało się kliknąć i zobaczyć zdjęcie filtra, stąd takie głosy)
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów