Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Lampa do D70S

Oszczędny w słowach Awatar Marienn
    Miasto
    من خلال الموقع

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Żadna. Brutalna prawda jest taka że poniżej SB600 czy Metz 48, nie ma co schodzić.
    no bez przesady może zainwestować w SB-26,28 itp.

Domyślnie

@pepe191, powiem Ci że ponad miesiąc temu napaliłem się na lampę i też chciałem coś tańszego bo przecież nie będę jej często używał itede. Czytałem forum w większości postów wszyscy odradzają tanie lampy i jakoś przez kumpla poznałem gościa który robi na canonach ale ma trochę akcesoriów i pokazał mi różnicę między tanią lampą a drogą - teraz nie mam żadnych wątpliwości kupie sb600 albo sb800, mam tą pewność że sprzęt jest dobrej klasy jak zdjęcie jest nie tak to ja nawaliłem i nie mogę narzekać na sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marienn Zobacz posta
    no bez przesady może zainwestować w SB-26,28 itp.
    Tia. I o TTLu z D70(s) może zapomnieć, a do trybu Auto starczy np. taki metz 30CT4
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

ja przechodziłem przez różne Soligory i inne fulla manuale nawet bez regulacji mocy- łatwo nie było ale koszt lampy do 50zł to wynagradzał i bezproblemowo cykałem nimi foty na d70s. Natomiast z doświadczenia doradzam palnik ruchomy w obie strony- baaaardzo poprawi komfort pracy (choćby przy zdjęciach pionowych) i daje dużo więcej możliwości. Jak ma byś tanio to SB24 lub 25- wszystko ponad to juz luksus

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Tia. I o TTLu z D70(s) może zapomnieć, a do trybu Auto starczy np. taki metz 30CT4
    o iTTLu można zapomnieć ale jest AUTOMATYKA lampy która bardzo dobrze daję rady!-więc prawie na to samo wychodzi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów