Szukaj
@pepe191, powiem Ci że ponad miesiąc temu napaliłem się na lampę i też chciałem coś tańszego bo przecież nie będę jej często używał itede. Czytałem forum w większości postów wszyscy odradzają tanie lampy i jakoś przez kumpla poznałem gościa który robi na canonach ale ma trochę akcesoriów i pokazał mi różnicę między tanią lampą a drogą - teraz nie mam żadnych wątpliwości kupie sb600 albo sb800, mam tą pewność że sprzęt jest dobrej klasy jak zdjęcie jest nie tak to ja nawaliłem i nie mogę narzekać na sprzęt![]()
ja przechodziłem przez różne Soligory i inne fulla manuale nawet bez regulacji mocy- łatwo nie było ale koszt lampy do 50zł to wynagradzał i bezproblemowo cykałem nimi foty na d70s. Natomiast z doświadczenia doradzam palnik ruchomy w obie strony- baaaardzo poprawi komfort pracy (choćby przy zdjęciach pionowych) i daje dużo więcej możliwości. Jak ma byś tanio to SB24 lub 25- wszystko ponad to juz luksus![]()
o iTTLu można zapomnieć ale jest AUTOMATYKA lampy która bardzo dobrze daję rady!-więc prawie na to samo wychodzi
Skontaktuj się z nami