Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: backup do d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    To nie jest zły plan mieć korpus DX i FX
    Popieram w 100%. Sam mam plan w miarę szybko dokupić do D700 Fuji s5. Mając np. tylko dwa obiektywy:35 f1.8 i 85 f1.8 mamy całkiem spore spekturm ogniskowych... 85 lub 130, 35 lub 50. To zdecydowanie nie jest zły pomysł.
    Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
    Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48

Domyślnie

Niestety ogniskowe nadal mamy te same. A po ew. awarii D700, obiektyw 35mm może być jednak za długi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    powoli zaczynam sie godzic z d300 ewentualnie d90 ).
    z d300 bedziesz mogl uzywac gripa z d700 - niby bajer ale w sumie fajna sprawa

Domyślnie

dobry pomysl z tym gripem, zupelnie zapomnialem ze mam (bardziej chodzi mi o AA baterie na wszelki wypadek chociaz ladnie dowaza do 70-200). im dluzej o tym mysle, to dlugofalowo najlepszy bedzie d300 dla mnie. podobna jakosc obrazka, podobne iso, 70-200 na dx da mi lepszy zasieg, a 24-70 na fx da mi szerszy kat.
    mam jeszcze ze 2-3 miesiace do zakupu, zobacze jak sie ceny uloza.
    dzieki wszystkim za porady.
    zapytam sie jeszcze uzytkownikow s5pro - jak to sie ma w iso do d300? (z mojej bardzo ograniczonej wiedzy jest to bardziej podobne do d200 chyba).
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    grzegorzant - jak jest z tymi szumami w d80? boje sie ze po d700 duzo mniej sie przejmuje kreceniem iso.
    powoli zaczynam sie godzic z d300 ewentualnie d90 (jeszcze w sumie nie pora na zakup wiec moze ceny sie zmienia)
    Różnica jesli idzie o wysokie iso to przepaść, ale wszystko zależy od tego do czego tych apartów używasz bo jeśli nie zależy Ci na wysokim iso to 80 daje radę tak zresztą jak i dawał radę wcześniej
    Dla mnie, jesli będę zmieniał 80 to chyba w związku z guzikologią, gripem, kartam itd, na d300
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Ja ostatnio zrobiłem ślub D700 + D70s. D70s używałem tylko na zewnątrz, podpięta była 85. Kościół, sala - D700 i żonglerka 3 stałkami.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

no to w takim razie czy ktos ma D300(d700 ewentualnie d200) i S5Pro i mógłby zrobić fotki tego samego obiektu(ów) na wysokim iso 1600-3200 tylko nie w biał ostry dzień a w jakimś pomieszczeniu gdzie cienie są w miarę wyraziste (ciemne)
    chodzi mi o wyciągnięcie szczegółów jak i porównanie szumów

Sam stoję przed wyborem co i jak.... co najgorsze rozważam dwa systemu w jednej torbie - jakoś stałek u "wroga' jest warta zachodu...
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Ja mam jako backup D90. Zależy mi na wyższym użytecznym ISO. Stąd taka decyzja.
    Miałem wcześniej D300 ale jak u większości kolegów jest to zbyt droga puszka na backup. Sprzedałem ją i zamiast tego kupiłem D90. A za różnicę dokupiłem sobie drugą SB-900
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Chciałbym ponownie poprosić o jakieś sampelki - najchętniej RAWy z D300/D700 i S5 - Robin102 czy mógłyś cyknać coś w Manualu w jakims pomieszczeniu - chodzi mi o cienie
    z góry dzięki
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Hehe, też nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że jedynym rozsądnym bakapem do D700 jest D700/D3...
    Chodzi mi o to, że te dwa aparaciki jednak są daleko z przodu przed innymi (robienie zdjęć "po ciemku"). Bakapy w stylu D200/D300 to niektórych zadowolą jedynie w plenerze, ale jak komuś budżet nie starcza na 2xD700, to nie ma wyjścia.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów