Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: klient ftp

Domyślnie klient ftp

Poszukuje jakiegos klienta FTP najlepiej darmowego, ktory bedzie umozliwial zdefiniowanie okreslonej kombinacji "serwer ftp+katalog", a nastepnie wysylanie pliku z menu kontekstowego windows do tego punktu docelowego.

Jednym slowem zebym w celu wrzucenia plikow na ftp nie musial odpalac softu, tylko mogl go wrzucac klikajac
    prawym przyciskiem myszy na pliku, wyslij do i tu wybieram wczesniej zdefiniowana kombinacje serwer ftp+katalog.

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Domyślnie

Chyba będzie problem - najlepszy i darmowy ftp do Windozy to Filezilla, ale w menu się nie pojawia.

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Wyguglowałem taki: http://www.softpedia.com/get/Interne.../FTPUpit.shtml

Ale nie testowałem.

Domyślnie

no wlasnie mam go na "tapecie" - filezilla - i chyba zostanie... najwyzej sobie troche poklikam

normalny program bez udziwnien, ktory robi to co trzeba...

dzieki!
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 12-05-2009 o 00:20

Domyślnie

Ja najczesciej uzywam klienta ftp z Total Commandera. Wiem ze nie darmowy, ale kiedy sie uzywa tego managera plikow podczas codziennej pracy (miast eksploratora i ikonek), to wysylanie plikow na serwer jest tak samo proste (intuicyjne) jak przez menu kontekstowe podczas operacji na ikonkach.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja najczesciej uzywam klienta ftp z Total Commandera. Wiem ze nie darmowy, ale kiedy sie uzywa tego managera plikow podczas codziennej pracy (miast eksploratora i ikonek), to wysylanie plikow na serwer jest tak samo proste (intuicyjne) jak przez menu kontekstowe podczas operacji na ikonkach.
    Tym bardziej ze mozna zrobic skrot do ftp+remote folder.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

FireFTP pod firefoxa za darmo a rozbudowany i płatny FlashFXP
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

http://www.freecommander.com/pl/index.htm

ale nie umiem w nim porównać / synchronizować zawartości dwóch katalogów, jeden na serwerze, drugi u mnie,
    total commander tak potrafi ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    http://www.freecommander.com/pl/index.htm

ale nie umiem w nim porównać / synchronizować zawartości dwóch katalogów, jeden na serwerze, drugi u mnie,
    total commander tak potrafi ?
    Oczywiscie. Synchronizuje katalogi lokalne, oraz takze lokalny ze zdalnym.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów