Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie CS 3 i domyślny folder zapisywania

Witam,

googlowałem trochę w tym temacie ale doszukałem się tylko tego, że nalezy zainstalować jakis zewnętrzny software aby rozwiązać ten problem. Chodzi mianowicie o to, że otwieram obrabiane pliki z lokalizacji "A" a po obrobce chce je zapisać w lokalizacji "B". Niestety za każdym razem po obrobieniu pliku muszę się przeklikać przez parę folderów. Czy jest jakieś ustawienie w PS, które pozwala rozwiązać ten problem? Dodatkowo przydałoby się również abym nie musiał odhaczać np. opcji zachowywania profilu ICC.

Dzieki z góry za pomoc
    Sporo klocków spod znaku N

http://larky.pl

Domyślnie

ciekawe pytanie , tez mnie to meczy , ktos pomoze cos ?
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Jedynie zapis dla www rozwiązuje sprawę choć poszperam i za tym...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larky Zobacz posta
    Witam,

googlowałem trochę w tym temacie ale doszukałem się tylko tego, że nalezy zainstalować jakis zewnętrzny software aby rozwiązać ten problem. Chodzi mianowicie o to, że otwieram obrabiane pliki z lokalizacji "A" a po obrobce chce je zapisać w lokalizacji "B". Niestety za każdym razem po obrobieniu pliku muszę się przeklikać przez parę folderów. Czy jest jakieś ustawienie w PS, które pozwala rozwiązać ten problem? Dodatkowo przydałoby się również abym nie musiał odhaczać np. opcji zachowywania profilu ICC.

Dzieki z góry za pomoc
    Pewnie to nie fachowe ale wygodne ( dla mnie ) kopiuje pliki w to miejsce gdzie maja się znaleźć ostatecznie. Następnie otwieram PS i ten folder a potem po dokonanych zmianach ctrl+s i ctrl+w. Jeżeli chcesz to kasujesz lokalizację "A" i masz tylko w "B".
    Zobaczymy co Al Bundy wymłodzi...

Domyślnie

Jeżeli ma się dużo zdjęć i wszystkie później mają być zapisane do tego samego folderu z takimi samymi parametrami, można zapisać akcję przy save-owaniu pierwszego i zapisywać kolejne zdjęcia klikając akcję.

Domyślnie

Hmm w zakładce Plik/Skrypty/Procesor obrazów jest opcja automatyzacji pracy z plikami. Wszystkie interesujące Cię operacje powinno się tam wykonać. IMHO. Ale to musi potwierdzić ktoś kto z tego korzysta. Spróbuj.

Domyślnie

Niestety nie tutaj jest pies pogrzebany ale też zwątpiłem...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larky Zobacz posta
    Chodzi mianowicie o to, że otwieram obrabiane pliki z lokalizacji "A" a po obrobce chce je zapisać w lokalizacji "B". Niestety za każdym razem po obrobieniu pliku muszę się przeklikać przez parę folderów.
    A nie prościej i bezpieczniej jest skopiować pliki z "A" do "B" a następnie otwierać oraz zapisywać w "B".
    Ja robię zawsze w ten sposób. Zapobiega to przed przypadkową pomyłką nadpisania oryginalnych zbiorów w "A"
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A nie prościej i bezpieczniej jest skopiować pliki z "A" do "B" a następnie otwierać oraz zapisywać w "B".
    Ja robię zawsze w ten sposób. Zapobiega to przed przypadkową pomyłką nadpisania oryginalnych zbiorów w "A"

Domyślnie

Qrcze i mnie to męczy. Jakoś tak wychodzi, że A i B mam na innych dyskach

Uprawnienia umieszczania postów