Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: D50 czy D60?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dzięki, że robicie ze mnie jakieś niewiadomo co...

Było D40, tylko jak mi zaczęli mówic, że to, że tamto, że to najgorszy z serii D itp. to szukałem dalej. Jako że D50 są już tylko używane i to z dużym przebiegiem, zdecydowałem się albo na D60, albo na Canona 400D (bo jest oferta). Ale że obiektyw KIT'owy jest słaby, szukam czegoś nie drogiego, ale dośc dobrego. Dobrą opinię ma ten TAMRON 55-200, dlatego pytam czy warto.

Chcę znaleźc, co będzie dobre, a nie co mi ktoś wciśnie. A że się na tym nie znam to piszę TU.

Może tak: bo przeczytałem powyższą wiadomośc. Używam aparatu do wszystkiego, raczej do krajobrazów, makro i na różne okazje. Ogólnie używam aparatu do wszystkiego. Do czego nada się 55-200? Tylko teraz pytanie: czy 1650 zł za D60 (nowy) + 18-50 (nowe) i do tego 55-200 (nowe) za 500zł to nie za dużo(jak na ten aparat)?

Ktoś napisał, że z D40/D60 ostrzenie będzie manualne. Ale przecież obiektyw ma AF, więc powinno byc automatyczne, prawda?
    Ostatnio edytowane przez Bos ; 11-05-2009 o 20:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bos Zobacz posta
    Chcę znaleźc, co będzie dobre, a nie co mi ktoś wciśnie. A że się na tym nie znam to piszę TU.
    I my Ci próbujemy pomóc - każdy na swój sposób. I każdy ma dobre chęci.
    Istnieje wiele niebezpieczeństw, ot choćby to, na co zwrócił uwagę lewAp7. Dlatego np. MZ kit na początek nie jest zły. Bo generalnie sprzętowo nie jest zły, a poza tym unikasz pewnych nieporozumień, jak np. zakup szkła, które nie do końca będzie współpracować z korpusem. Albo trafi Ci się szkło z FF/BF... to są rzeczy, które mogą zniechęcić, które denerwują...

było d40, teraz jest d60, jutro będzie d5000.... chłopiec do bicia dla niedowartościowanych fiotografów musi być i basta
    to prawda hahahahahaha

Tylko wydaje mi się, że czasem trzeba wyjść poza schemat.

Domyślnie

A co powiecie na temat Canona 350d? tak w porównaniu do Nikona D50? Oprocz paskudej i tandetnej obudowy, to calkiem przyzwoity aparat!
    Dorobilem sie Nikona 8700, teraz chcialbym sie dorobic pojecia i doswiadczenia o robieniu zdjęć...

Uprawnienia umieszczania postów