Close

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: jaki mac?

Domyślnie

velaskez sa specjalne programy, tylko po co? wmawia sie czlowiekowi, ze bez tego programu nic nie da sie zrobic. trzeba kupic kolejny. to jest tzw marketing. PS jest ok, ale z nim poza obrobieniem zdjecia nic nie zdzialasz...bzdura totalna z PSa mozesz wypluc dowolnego formatu fote.

PhotoZoom to jest ten dodatkowy program, bez ktorego pomocy nie mozna sie obejsc 51st8 zrob porownanie zinterpoluj jedna fote w PZ i druga ustawiajac numerki w PS. wydrukuj i zrob porownanie. wtedy stwierdzisz czy potrzebujesz dodatkowego oprogramowania ja bynajmniej nie potrzebuje

ale sie off topicznie zrobilo

Domyślnie

no właśnie OFFTOPIC poleciał na dziesiątki postów - a na moje pytanie ciężko znaleźć dpowiedź

jak się ma Thinkpad W500 a np MBP - kasa podobna ale ....
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

powiem osobiscie
    nawet jesli ma sie dobrze i tak nie kupilbym pc mogac kupic maca.
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    powiem osobiscie
    nawet jesli ma sie dobrze i tak nie kupilbym pc mogac kupic maca.
    olo
    no właśnie - jeśli chce się kupić lapa z górnej półki za ok 8k - są dwa MBP i W500
    Niestety jak patrze na Lenovo - to jest jedna zaleta jego dizajnu nikt go nie będzie chciał ukraść?!!!!
    Pawel Borowka

Domyślnie

Co do lenovo to mam jeszcze jedną uwagę (poza tym, że jest brzydki jak kupa) - ostatnio zauważyłem spadek jakości ich produktów. W skrócie:

- miałem T40, T42 - chyba najlepsze laptopy jakie wpadły w moje ręce pod względem trwałości i bezawaryjności
    - mam T62 i... no cóż, w moim padła już bateria (miała na konie poniżej 30 ładowań), koledze w identycznym padł jakiś układ i laptop się przegrzewał, trzeba było wzywać serwis, kolejnemu koledze też się coś z nim działo (mamy takie służbowe).

Generalnie - poczytaj sobie fora na ten temat, na pewno da Ci to do myślenia
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Po co ta klotnia nt. wyzszosci jednego OS (i sprzetu) nad drugim? Przeciez to nic nie da. Jeden lubi to, drugi tamto. Ja mam XP i bardzo sobie chwale. Ten, co pieprzy, ze sie zawiesza jest albo laikiem albo mowi na zlosc, bo ma Maca. Ja Maca nie mam i nie wypowiadam sie. Wrzuccie na luz

Domyślnie

Moim zdaniem teksty o wieszaniu się xp są trochę przereklamowane, to nie windows millennium To co wykańcza windowsa to userzy (instalując wszystko co się znajdzie w necie) i wirusy (poniekąd powiązane z tym pierwszym). Sam miałem xp przez 4 lata na lapciu i zero problemów.

Jendak mac to dla mnie inna jakość i nie chcę wjęcej grzyba (peceta)
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 51st8 Zobacz posta
    moze moglbym dac sie przekonac co do stabilnosci... ale tylko jesli urzywasz kilku aplikacji, nie latasz po necie i nie zasmiecasz systemu. uwazam ze mac radzi sobie o wiele lepiej z takimi problemami.
    To ja swój mały kamyczek dorzucę

Mój główny PC raczej nie jest wyłączany, więc chodzi 24h pod kontrolą XP + SP3. Właśnie wczoraj przez przypadek spojrzałem na uptime a tam 37dni Komputer jest katowany poczynając od netu, poprzez grzebanie w zdjęciach, oglądanie filmów, granie, p2p, Excel, Word itp. itd.
    Sprzęt to poczciwy x2 3800+ na AM2 + 780G + 2GB RAM + 7600GS i inne dodatki.

Kluczem do stabilności w przypadku PC są dobre podzespoły, bo to od nich w 90% zależy stabilność pracy całego "pudła". Włożysz badziew, masz badziew komputer.

A, że do Mac`a wkłada się zgóry wybrane i przetestowane komponenty wymiernie wpływa na jego stabilność.
    DLXXX etc.

Domyślnie

Wow... Czytałem kiedyś ciekawy artykuł o specyficznym (bardzo) podejściu fanboy'ów Apple'a do (jakiejkolwiek) krytyki ich kochanych produktów. Rzeczywiście coś z tymi (nie wszystkimi, na szczęście) użyszkodnikami makówek nie tak...

Ludzie, dajcie spokój z udowadnianiem wszystkim wokół, że dokonaliście jedynego słusznego wyboru ;P To jest WASZ wybór, każdy ma nieco inne potrzeby i nie zawsze idą one w parze z korzyściami płynącymi z zakupu japka. Czy to tak trudno zrozumieć?

Domyślnie

-> OEM - wg mnie ciut Cie ponosi - nie wiem czemu

Ja np. szukam kompa/lapa z konkretnymi wymogami z mojej strony..... od dawna wiem że Jabłka są szeroko stosowane przez grafików na całym świecie, tylko w PL są one w mniejszości pod strzecha kowalskiego....
    Jeżeli możesz mi wskazać PCeta który ma takie osiągi jak Mac, żywatoność baterii, brak wirusów i stabilny system to ja bardzo chętnie wysłucham = bo jak pisałem jestem w trakcie ewentualnej zmiany PC na MACa - może zostanę ale .... są warunki....

Jednio lubia BMW inni Merole a inni będą jeździć inna niemiecką marka jaką jest OPEL.... wsio.....
    Pawel Borowka

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów