Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Pierwszy raz pierwszy

Witajcie. Jakiś czas temu miałem okazję być pierwszym fotografem na ślubie siostry szwagra ... eee od kogoś z rodziny Oto efekty jakie zostały z pleneru ...

1.

2.

3.

4.

5.

... no to czekam na krytykę.

Domyślnie

najlepsze 3 i 5. Na 4 przeszkadzają zamknięte oczy młodego. Na 2 nie podobają mi się przepały. Generalnie OK, ale chciałbym zobaczyć twój warsztat z kościoła i przyjęcia - czy radzisz sobie ze światłem?

Domyślnie

no nie jest źle. Pokaż coś jeszcze.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    najlepsze 3 i 5. Na 4 przeszkadzają zamknięte oczy młodego. Na 2 nie podobają mi się przepały. Generalnie OK, ale chciałbym zobaczyć twój warsztat z kościoła i przyjęcia - czy radzisz sobie ze światłem?
    W miniaturce wyglądają na zamknięte. W dużym oryg. okazuje się, że są przymrużone... młody wymyślił sobie takie spojrzenie na swoją żonę...

Fotki z kościoła ok podeślę... dajcie chwilę Jednak akurat kościół był pod tym względem masakryczny. Z której strony nie stanąłem miałem okno w tle.
    Przyjęcie niestety było w domku bardzo kameralne i nie wiem ... spytam młodych o zgodę na prezentację...

PS. Aż tak źle, że na 60 zerknięć tylko jeden komentarz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szumigt Zobacz posta
    W miniaturce wyglądają na zamknięte. W dużym oryg. okazuje się, że są przymrużone... młody wymyślił sobie takie spojrzenie na swoją żonę...
    Ważny jest widoczny efekt - jeśli widzowie ocenili, że zamknięte, to znaczy, że tak wyglądają. Jako fotograf jesteś odpowiedzialny za końcowy obrazek. I dlatego takie ujęcia na ogół robi się krótkimi seriami (2-3-4 strzały), aby potem od razu w aparacie skasować te, gdzie oczy wyglądają na zamknięte.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ważny jest widoczny efekt - jeśli widzowie ocenili, że zamknięte, to znaczy, że tak wyglądają. Jako fotograf jesteś odpowiedzialny za końcowy obrazek. I dlatego takie ujęcia na ogół robi się krótkimi seriami (2-3-4 strzały), aby potem od razu w aparacie skasować te, gdzie oczy wyglądają na zamknięte.
    Wiem ... to już mi znajomy podpowiadał. Przy kolejnym już nie ma co migawki żałować ... A no tak aparat nie mój, z drugiej strony panika że karta za mała ...

No dobrze. Kościół. Przy sobie mam tylko te. Jak coś więcej to wieczorkiem ... bo reszta w domku leży.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Domyślnie

mz 3 bardzo przyjemna
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMEK K Zobacz posta
    mz 3 bardzo przyjemna
    No dobrze to inaczej... Pytanie moje. Czy po takim skrócie jesteście w stanie ocenić czy jest sens dalej w to brnąć czy dać sobie spokój??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szumigt Zobacz posta
    No dobrze to inaczej... Pytanie moje. Czy po takim skrócie jesteście w stanie ocenić czy jest sens dalej w to brnąć czy dać sobie spokój??
    co masz na myśli?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    co masz na myśli?
    No bo tak się zastanawiam. Wiem już co zrobiłem źle zarowno w plenerze jak i kościele. Aparacik jak i szkiełko miałem pożyczone, więc się zastanawiam czy zakupić podobny zestaw jak miałem czy dać sobie spokój z tym rodzajem fotografi i nie psuć rynku.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów