Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Ha, pisalem wczesniej, mowilem, zrzedzilem. A teraz napisze:

A N I E M O W I L E M ? !

Ten nikonowski grip to niby tylko kawalek plastiku za 1tys zl, a jednak cos wiecej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ha, pisalem wczesniej, mowilem, zrzedzilem. A teraz napisze:

A N I E M O W I L E M ? !

Ten nikonowski grip to niby tylko kawalek plastiku za 1tys zl, a jednak cos wiecej.
    Mówiłeś... ale ja cały czas uważam, że do amatorskich celów kawałek platiku za 1 tys zł to stanowczo za dużo.
    Wiem - zaraz napiszesz, że do amatorskich celów mogłem kupić D40x lub D60. Zgoda, ale gripem zdjęć się nie robi tylko aparatem

Pozdrawiam!
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Domyślnie

Nie wiem, o czym piszesz, bo oryginalny grip jest metalowy.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie wiem, o czym piszesz, bo oryginalny grip jest metalowy.
    To bylo a propos tego co pisali inni (i ja tez): "phiii, kawalek plastiku za 1kzl".

Cytat Zamieszczone przez Herhor Zobacz posta
    Mówiłeś... ale ja cały czas uważam, że do amatorskich celów kawałek platiku za 1 tys zł to stanowczo za dużo.
    Wiem - zaraz napiszesz, że do amatorskich celów mogłem kupić D40x lub D60. Zgoda, ale gripem zdjęć się nie robi tylko aparatem

Pozdrawiam!
    Jak zostanie Ci grip w rece, a pozostaly sprzet na ziemi, to inaczej bedziesz mowil.
    Po drugie: co mowilem, ze to tylko pozorna oszczednosc. Teraz poszedl Ci jeden grip, pojdzie i drugi. Tak wiec wydasz raz 300zl, drugi raz i potem co? I tak kupisz oryginala i tak. Bedziesz min. 600zl to tylu.
    Po trzecie: Kuna, nie pisze tego, aby sie pochwalic, ze ja mam MB-D10 a ty nie. Sam przeciez mialem zamiennik i ukrecil mi sie. Tak wiec potraktuj to jako porade, a nie jako przechwalanie sie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-05-2009 o 10:59 Powód: proszę nie mnożyć postów.

Domyślnie

Po drugie: co mowilem, ze to tylko pozorna oszczednosc. Teraz poszedl Ci jeden grip, pojdzie i drugi. Tak wiec wydasz raz 300zl, drugi raz i potem co? I tak kupisz oryginala i tak. Bedziesz min. 600zl to tylu.
    A po co mam wydawać 300,- zł? Na gripa mam 24 miesiące gwarancji.
    D300 też kupiłem używany "z lekkim przebiegiem", więc za dwa lata (jak skończy mi się gwarancja na gripa) może wymienię cały zestaw...
    Mam już w tej dziedzinie doświadczenie. Kupiłem kilka lat temu nowego D200 z oryginalnym gripem (koszt 600,- PLN za gripa) a teraz sprzedając komplet D200, za gripa dostałem 100,- i po co mi było kupować oryginał...

A tak na serio, to nie denerwuj się... Masz całkowitą rację pisząc swoją opinię, tylko mnie (i pewno wielu z nas) po zakupie droższej puszki po prostu nie stać na "kawałek plastiku za 1 tys. zł"...
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Domyślnie

Może to i pozorna oszczędność. Ale na dobra sprawę Alfa ma 24 miesiace gwarancji (nie wiem jak oni z tym wychodzą) a poza tym jest dość dobrze wykonana. Cóż zepsuła się po pół roku oddam na gwarnacji naprawią (wymienią) i tylko strata na wysyłce towaru jeśli chodzi o stronę materialną, ale z drugiej strony dochodzą nerwy, oczekiwanie i takie tam i to niestety nie jest zbyt przyjemne Cóż troszke żal jak kupowałem alfe mogłem kupić orginała koło 800zł, człowiek mądry po szkodzie. Mam tylko nadzieje że jak wróci z serwisu to jeszcze troszkę posłuży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidch Zobacz posta
    Ale na dobra sprawę Alfa ma 24 miesiace gwarancji
    Nie uwzglednia Ci uszkodzenia mechanicznego, czyli np. ukrecienia sruby czy pekniecia. Mi to gosc z allegro uwzglednil, bo grip mial kilka dni (no, moze tydzien, lub dwa). Jakby co to zapieraj sie, ze nie dzialala Ci elektronika itp. Wtedy moga jeszcze oddac.

Cytat Zamieszczone przez dzidch Zobacz posta
    dość dobrze wykonana
    Masz racje, "dosc dobrze". Moj Phottix tez byc dosc dobrze wykonany. Oryginal jest 100 razy lepszy.

ps. Dobra, konce juz ta gatke, bo pomyslicie sobie, ze albo to jakis sponsorowany tekst, albo mi odbilo i przesadzam. A chce tylko pomoc.

Domyślnie

. Moj Phottix tez byc dosc dobrze wykonany. Oryginal jest 100 razy lepszy.
    Alpha jest lepiej wykonana od Phottixa/Delty. Gorzej od oryginału, ale nieznacznie. Mam (alphę), działa, jest OK. Jest gwarancja na 2 lata, nawet 3 sztuki takiej alphy sa tańsze niż oryginał. Jeśli padnie - nie widze problemu z odkręceniem gripa i kontynuowaniem zdjęć.
    Ja mam ustawione pobieranie energii pierw z gripa i pracowac mam zamiar tylko na akku w gripie. Akku w body będzie naładowane (tzn sie będzie samorozładowywało ).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cóż jak na razie czekam na naprawę/wymianę chłopaki napisali że mają na to 21 dni. Zobaczymy

Domyślnie

odebrałem nowego gripa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów