Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Unhappy ALPHA Digital MB-D10 padł

Witam ALPHA Digital MB-D10 posiadam od listopada 2008 i do dnia dzisiejszego działał super. Niestety padło zasilanie a pozostałe funkcje działają.

Po włożeniu do gripa baterii EN-EL3e w koszyczku (druga bateria jest w
    aparacie) i po wejściu do menu info o baterii jest wyświetlone że Bateria w
    gripie jest 100% naładowana ale w momencie przełaczenia na baterie z gripa
    aparat gaśnie jakby nie było wcale zasilania to samo się dzieje na baterii
    EN-EL4a pokazuje stan 100% a po przełaczeniu na zasilanie z gripa aparat
    gaśnie.
    Taka sama jest sytuacja gdy nie ma baterii w aparacie jak podłączy się grip
    aparat zachowuje się jakby nie miał zasilania. Co ciekawe na koszyczku
    z bateriami AA funkcjonuje poprawnie tzn. pokazuje baterie aa i po
    przełaczeniu na grip działa .

Ktoś się już z czymś takim spotkał. Wysłałem już zapytanie w sprawie reklamacji do Fototipa
    mam nadzieje że w miarę szybko da się coś z tym zrobić bo bez gripa bieda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidch Zobacz posta
    Ktoś się już z czymś takim spotkał.
    A kto?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

no właśnie WHO ????

Domyślnie

Za moich czasow pytania konczylo sie znakiem zapytania - pewnie do tego pil ekonet
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Oj, panowie nie czepiajcie się, literówka

Grip ma chyba 2 lata gwarancji ?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A kto?
    Ja się spotkałem, kolega superkomornik.. choć może objawy były nieco inne(poprostu nie działały), to jednak wysłaliśmy do w/w firmy oba gripy z żadaniem naprawy/wymiany. Dostaliśmy spowrotem już lepiej działąjące. U mnie jest problem z AA R6 tj nie chce przechodzić zasilanie z tych akumulatorków na aku w body(i dowrotnie) ale z tego co słyszałem użytkownicy oryginałów miewają podobny zgrzyt. W konfiguracji EN-EL3e w body i gripie wszystko hula bez zarzutu
    Zastanawiam się nad ponownym wysłaniem gripa..

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Co ciekawe mój egzemplarz działał i działa nadal poprawnie z akku AA tylko nie gada z systemowymi w sumie to dziwne że tak się uszkodził.

Domyślnie Alpha Digital MB-D10 - czy to normalne?

To ja dorzucę swoje trzy grosze, a właściwie pytanie: Czy to jest normalne w tym gripie, czy nadaje się on do serwisu?
    U mnie objaw jest następujący: W body i w gripie oryginalne akumulatory Nikona EN-EL3e. W menu ustawienie, że najpierw zasilanie z body, a potem z gripa. Po wyczerpaniu akumulatora w body, mimo w pełni naładowanego akumulatora w gripie, zestaw ciemny (brak jakichkolwiek oznak "życia" - brak możliwości włączenia aparatu). Jak ustawiłem w menu zasilania: "Najpierw grip, potem body" - objaw identyczny. Czy to normalne w tym gripie, czy kwalifikuje się do serwisu?
    Dodatkowo zauważyłem, że nieużywane body z gripem wykazuje dość szybki spadek naładowania akumulatora (tak jakby coś powodowało pobór mocy z aku). Wcześniej miałem D200 z oryginalnym nikonowskim gripem i taki objaw nie występował.
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herhor Zobacz posta
    U mnie objaw jest następujący: W body i w gripie oryginalne akumulatory Nikona EN-EL3e. W menu ustawienie, że najpierw zasilanie z body, a potem z gripa. Po wyczerpaniu akumulatora w body, mimo w pełni naładowanego akumulatora w gripie, zestaw ciemny (brak jakichkolwiek oznak "życia" - brak możliwości włączenia aparatu). Jak ustawiłem w menu zasilania: "Najpierw grip, potem body" - objaw identyczny. Czy to normalne w tym gripie, czy kwalifikuje się do serwisu?
    Dodatkowo zauważyłem, że nieużywane body z gripem wykazuje dość szybki spadek naładowania akumulatora (tak jakby coś powodowało pobór mocy z aku). Wcześniej miałem D200 z oryginalnym nikonowskim gripem i taki objaw nie występował.
    Myślę że to nie jest normalne mój grip jak był sprawny normalnie przełączał między akumulatorami
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-05-2009 o 07:58 Powód: orto. ("przełanczał")

Domyślnie

Dzięki. Tak myślałem...
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów