Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Pierwsze wprawki - Nikon D90

Dziś z rańca pojechałem z żoną wypróbować nowy nabytek .Żona dzielnie pomagała , łapała światełko w rózne materiały oddające światło .Jedną fotkę wrzucam z exifem .Później wrzucę jeszcze parę kadrów tego czarnego diabła.Jestem pod wrażeniem możliwości d90 .Ktoś może orientuję się czy programowe iso 100 przypadkiem nie pogarsza jakości ?

1.

2.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Osoiście tego ISO 100 nie używam, bo polubiłem wtyczkę do PS która się nazywa Nosie Ninja
    Bardzo fajne te owady.
    Proponuje zmienić w stopce model puchy.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

robaczki fajne ale same fotki średnie... według mnie brakuje tła... mogła być jakaś rozmazana trawka czy listki... napisz czym robiłeś fotki (obiektyw i dodatki)
    Nikon D60 + Nikkor AD-S DX 18-55mm f/4.5-5.6 G VR + Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG + DCR-250

Domyślnie

Mnie się właśnie podoba "spokój" w tle, choć wiem, że bałagan też ma zwolenników albo zwolennika
    Andrzej napewno skrytykuje tło.. że nuda

Ten drugi robaczek bardziej mi przypadł do gustu-taki dumny

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spongo Zobacz posta
    Osoiście tego ISO 100 nie używam, bo polubiłem wtyczkę do PS która się nazywa Nosie Ninja
    Bardzo fajne te owady.
    Proponuje zmienić w stopce model puchy.
    Bardziej nastawiam się na poprawę detalu , mnie tam ziarno nie przeszkadza tyle lat z nim żyłem focąc D70 .
    Model zmieniłem

Cytat Zamieszczone przez micek1968 Zobacz posta
    robaczki fajne ale same fotki średnie... według mnie brakuje tła... mogła być jakaś rozmazana trawka czy listki... napisz czym robiłeś fotki (obiektyw i dodatki)
    Dziękuje za krytykę , zawsze mile widziana .Dzięki niej właśnie doskonalę swój warsztat , ale niestety co do tła to takie właśnie preferuje i za nic tego nie zmienię .
    Osadziłem exif w jednej z fot , ale oczywiście już piszę szerszy opis
    Miejsce - bajoro we wsi Sucha jakieś 5 km od mojego miejsca zamieszkania .Światło zastane , moja pozycja leżąca , tworzyłem sobą cień na fotografowanym obiekcie.Z prawej strony wpuściłem w kadr troszkę wstającego słoneczka ,pomiar punktowy ,f7,1 , czas otwarcia 1/80 , od dołu folia przemysłowa srebrzona o bardzo wysokim współczynniku odbicia światła.
    Obiektyw Nikkor 60 micro afd , puszka Nikon D90.
    To wszystko mam nadzieję że pomogłem

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Ten drugi robaczek bardziej mi przypadł do gustu-taki dumny .
    Bardzo proszę jeszcze jeden kadr

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

2 jest świetna !!!
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Jest dobrze...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dzisiejsza próbka - na talerz wzięte salticidae.
    Pozostawiłem exif .Światło zastane .

Domyślnie

Jak zwykle super
    Mam nadzieję że jesteś zadowolony z nowej puszki , a twoje zdjecia na tym zyskają
    Bardzo fajna jest 3 i 4

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów