Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zosia i Jaś...

Domyślnie Zosia i Jaś...

...na własnym chrzcie

Dziś mój nowy nabytek przeszedł test w kościele, niestety nie mogłem nic cyknąć przed ani po ceremonii, więc pod lincz wrzucam tylko fotki z kościoła:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Kościół jest silnie żółty, nie wybielałem zdjęć na siłę, żeby nie zepsuć klimatu

Zapraszam

Domyślnie

bardzo fajny reportazyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelmel Zobacz posta
    bardzo fajny reportazyk
    tylko brakuje Archibald'owych opisow
    | Nikon |

Domyślnie

Mi tam nie brakuje żadnych opisów, fotki przedstawiają jakość samą w sobie.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Jest naprawdę dobrze jednak co stałka to stałka Bardzo mi się podoba plastyka tej 35'tki...

Domyślnie

Świetne
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Archibald, na wszystkich Twoich zdjęciach (również tych prezentowanych wcześniej), uderzają mnie (poza świetnymi kadrami oczywiście) po prostu fantastyczne kolory. Są niezwykle ciepłe, ale jednocześnie nie są przesycone. Wybacz laickie pytanie, ale czy to wyłącznie kwestia ustawienia odpowiedniego WB, czy jeszcze dodatkowo jakieś dostrajanie krzywymi, efektami, itp.? No chyba, że to tajemnica Twojego warsztatu (co też oczywiście zrozumiem ).

Pzdr
    M

Domyślnie

Dzięki Wam bardzo

metal137 - nie mam żadnych tajemnic Czy to kwestia WB... pewnie trochę też, ale wyobraź sobie, że ja prawie wszystko robię w AWB ...co prawda robię w nefach, które później wywołuję w CS3, i tam ustawiam wedle upodobania WB oraz czasami koryguję nieco kolory w profilu, a używam symulacji Adobe o nazwie D2X mode 1 Nasycenie mam troszeńkę obniżone (-10), kontrasty, cienie i.t.p. właściwie nie ruszane, krzywych praktycznie nie tykam, bo nie umiem , używam tylko poziomów... poza tym jestem w gorącej wodzie kąpany, i nienawidzę zbyt długo rzeźbić - ja tylko wołam nefa i od razu zapisuję jako jpg i do widzenia Wiem, że to nie jest "profesjonalne" podejście, ale... mam to gdzieś Robiłbym nawet wszystko w jpgach, gdyby nie to, że jpg wołany z rawa jakoś bardziej mi się widzi...

Jakby co - wal na PW

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    Dzięki Wam bardzo

metal137 - nie mam żadnych tajemnic (...)
    Dzięki za odpowiedź. Moim zdaniem nawet jeśli Twoja recepta jest "nieprofesjonalna", to jest jak najbardziej słuszna, pozwoliłem sobie przejrzeć Twoje starsze wątki i wszędzie jest ta sama bardzo ciepła kolorystyka, która szalenie mi się podoba.
    A co do obiektywu 35mm - na pewno będzie to mój następny zakup

Pzdr
    M
    http://www.flickr.com/photos/marcinko137/

Domyślnie

Wszystkie Twoje zdjęcia mają to COŚ Lubię je oglądać Fajna pamiątka będzie
    Canon, Nikon i Zenith w szafie :P
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów