Podobaja sie zdjecia. Modelke masz klasa. Ale ja jako pierwszy maniak ucinania czegokolwiek, podcial bym glowke troche bardziej na jedynce.
Pzdr.
Szukaj
Podobaja sie zdjecia. Modelke masz klasa. Ale ja jako pierwszy maniak ucinania czegokolwiek, podcial bym glowke troche bardziej na jedynce.
Pzdr.
w moim odczuciu pas troche przeszkadza, ale to nie tylko to... tu sie naklada efekt pasa + centralnie ustawiona modelka w kadrze, przez co jakby elementy sie rownowaza i nie ma mocnego punktu, przesuniecie troche kadru polozyloby wiekszy akcent na modelke... nawet mimo pasa... nasze oko "czyta" fotke od lewej do prawej... wiec w twojej kompozycji zaczyna od lewej, jedzie dalej o fajna modelka i dalej ma element, ktory takze przykuwa wzrok - pas
kadr ktory zalaczam nieco mocniej ackentuje modelke (nie wklejam jako obrazek, bo nie mam twojej zgody) - zabieramy oku miejsce ucieczki z prawej
http://img27.imageshack.us/img27/7104/ds74756a.jpg
Jeszcze bardziej? Hmmm... pomyśłimy.... Dzięki
Masz racje, co do tego rozpraszania uwagi. Też myślałem o takim kadrowaniu, ale wydaje mi się, że wtedy modelka ma trochę mało "oddechu" w stronę , w którą patrzy. Trza się było inaczej ustawić przy robieniu zdjęcia...Dzięki za pomoc, coś jeszcze przy nim pokombinuję.
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
szkoda, że na ostatnim zamknęła usta.
Naucz się czytać
Do "jedynki" dodałbym kontrastu, by nabrała życia.
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami