Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Szybki plener

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Podobaja sie zdjecia. Modelke masz klasa. Ale ja jako pierwszy maniak ucinania czegokolwiek, podcial bym glowke troche bardziej na jedynce.
    Pzdr.

Domyślnie

w moim odczuciu pas troche przeszkadza, ale to nie tylko to... tu sie naklada efekt pasa + centralnie ustawiona modelka w kadrze, przez co jakby elementy sie rownowaza i nie ma mocnego punktu, przesuniecie troche kadru polozyloby wiekszy akcent na modelke... nawet mimo pasa... nasze oko "czyta" fotke od lewej do prawej... wiec w twojej kompozycji zaczyna od lewej, jedzie dalej o fajna modelka i dalej ma element, ktory takze przykuwa wzrok - pas

kadr ktory zalaczam nieco mocniej ackentuje modelke (nie wklejam jako obrazek, bo nie mam twojej zgody) - zabieramy oku miejsce ucieczki z prawej

http://img27.imageshack.us/img27/7104/ds74756a.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Jonik Zobacz posta
    Podobaja sie zdjecia. Modelke masz klasa. Ale ja jako pierwszy maniak ucinania czegokolwiek, podcial bym glowke troche bardziej na jedynce.
    Pzdr.
    Jeszcze bardziej? Hmmm... pomyśłimy.... Dzięki
    Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    w moim odczuciu pas troche przeszkadza, ale to nie tylko to... tu sie naklada efekt pasa + centralnie ustawiona modelka w kadrze, przez co jakby elementy sie rownowaza i nie ma mocnego punktu, przesuniecie troche kadru polozyloby wiekszy akcent na modelke... nawet mimo pasa... nasze oko "czyta" fotke od lewej do prawej... wiec w twojej kompozycji zaczyna od lewej, jedzie dalej o fajna modelka i dalej ma element, ktory takze przykuwa wzrok - pas

kadr ktory zalaczam nieco mocniej ackentuje modelke (nie wklejam jako obrazek, bo nie mam twojej zgody) - zabieramy oku miejsce ucieczki z prawej

http://img27.imageshack.us/img27/7104/ds74756a.jpg
    Masz racje, co do tego rozpraszania uwagi. Też myślałem o takim kadrowaniu, ale wydaje mi się, że wtedy modelka ma trochę mało "oddechu" w stronę , w którą patrzy. Trza się było inaczej ustawić przy robieniu zdjęcia... Dzięki za pomoc, coś jeszcze przy nim pokombinuję.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    Dzięki, przekażę
    Pojedziemy kiedyś na plenerek, co?
    Piszę się na to W najbliższych miesiącach pewnie wyłącznie niedziele będę miał wolne ale koniecznie trzeba jakiś wypad zorganizować.

Domyślnie

szkoda, że na ostatnim zamknęła usta.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoras Zobacz posta
    Piszę się na to W najbliższych miesiącach pewnie wyłącznie niedziele będę miał wolne ale koniecznie trzeba jakiś wypad zorganizować.
    W razie czego dam znać, bo u mnie podobna sytuacja - tylko niedziele.

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    szkoda, że na ostatnim zamknęła usta.
    No niestety, też żałuję, że nie zrobiłem drugiej wersji...
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Do "jedynki" dodałbym kontrastu, by nabrała życia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Do "jedynki" dodałbym kontrastu, by nabrała życia.
    Spróbujemy...
    NEX 5N i M42

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów