Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 122

Wątek: Ślubniaki

Domyślnie

A 18-70 nie będzie za ciemny ? Może warto pomyśleć nad pożyczeniem T 17-50 2.8 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    Nie sprzet ma dać rade tylko fotograf. Nawet najlepszy sprzet dla niektorych moze byc za malo, a niektorym wystarczy minimum.
    to wiem nie od dziś...
    nie pomogłeś
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Oszczędny w słowach Awatar Ymanuel
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziellonny Zobacz posta
    Co znaczy kajtać się?
    na Śląsku to jak coś mówi się "hajtać, hajtnąć, on/ona się hajta", czas przeszły "oni się*hajtneli" ;]

MZ ważna bardzo rzecz, zajdź wcześniej (przed ślubem) do zakrystii, do księdza, i powiedz mu że będziesz się kręcił wokół, zawsze dobrze nastawia dobry gest, no i poznaj dobrze kościół, zastanów się nad ujęciami przed uroczystością,*żeby "za" dużego latania nie było a co do sprzętu, obiektywów konkretnie, to moja filozofia taka, rób tym co znasz i przewidujesz/wiesz jakie będą efekty.. Rezultat jest - jak to się mówi - up to you

reszta sprzętu - za innymi

Domyślnie

FotoMichal, jeśli nie masz nic przeciwko i Twoi znajomi, podaj termin ślubu (kolega zobaczy czy ma wolny termin). Może Ci pomóc zrobić zdjęcia na ślubie i weselu w ramach szkolenia. Jest z Lublina.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-04-2009 o 14:42 Powód: pis. (Masz->masz, Znajomi->znajomi, Kolega->kolega)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    SB to nie ewentualnie bo w kościele sobie nie poradzisz bez lampy. Nie mówiąc o weselu.
    W kościele bez lampy sobie nie poradzi ?? Mając D90 i 50/1.8 spoko ISO do 2000 może podciągnąć.

Ja w poniedziałek właśnie foce ślub i mam nadzieję lampy nie używać, chociaż "pierwszym" jestem po raz pierwszy

Ustaw tryb A, ISO na AUTO z czasem ok 1/80 (zależy od kościoła), daj przesłonę w 50-tce na 1.8 i wtedy lampka może nie być potrzebna... nie wiemy jaki kościół. 18-70 może być za ciemno. Ja bym na Twoim miejscu wziął jednak T 17-50/2.8 tak w razie co żeby jakiego zoom-a mieć.

Daj znać jakie były efekty ...

Domyślnie

Ustaw tryb A? Ustaw przesłonę na 1.8 a czas na 1/80?
    Zdecyduj się jaki tryb mu polecasz Stary
    Tryb A- preselekcja przesłony
    Tryb S- preselekcja czasu
    W kwestii przypomnienia.
    A co do ślubu, dasz rade!! Ale koniecznie zdobądź lampę!! Pamiętaj o dodatkowym zasilaniu do aparatu i do sabinki oraz o kolejnej karcie pamięci Powodzenia!!

Domyślnie

Zaczynałem w podobnym zestawieniu; zamiast D90 bylo D70s.
    Na pewno da się tym zrobić poprawne zdjęcia. Jeśli będziesz robił plener to nie zdejmuj pięćdziesiątki, chyba, że do świadomego (!) wykorzystania 18 mm w kicie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ylim Zobacz posta
    Ustaw tryb A? Ustaw przesłonę na 1.8 a czas na 1/80?
    Zdecyduj się jaki tryb mu polecasz Stary
    Szumigt miał na myśli ustawienie czasu w auto iso, więc wszystko się zgadza.

A lampe spróbuj chociaż pożyczyć, bo bez tego ciężko.
    Ostatnio edytowane przez kemot ; 11-04-2009 o 09:06
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

Rzeczywiście:P Że mi to przez głowe nie przeszło! Szumigt- zwracam honor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ylim Zobacz posta
    Rzeczywiście:P Że mi to przez głowe nie przeszło! Szumigt- zwracam honor
    No właśnie A tak na serio. Ja właśnie z takimi ustawieniami idę w poniedziałek na ślub i zobaczymy. Oczywiście sabinka przypięta w razie co...

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów