A 18-70 nie będzie za ciemny ? Może warto pomyśleć nad pożyczeniem T 17-50 2.8 ?
Szukaj
A 18-70 nie będzie za ciemny ? Może warto pomyśleć nad pożyczeniem T 17-50 2.8 ?
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
na Śląsku to jak coś mówi się "hajtać, hajtnąć, on/ona się hajta", czas przeszły "oni się*hajtneli" ;]
MZ ważna bardzo rzecz, zajdź wcześniej (przed ślubem) do zakrystii, do księdza, i powiedz mu że będziesz się kręcił wokół, zawsze dobrze nastawia dobry gest, no i poznaj dobrze kościół, zastanów się nad ujęciami przed uroczystością,*żeby "za" dużego latania nie byłoa co do sprzętu, obiektywów konkretnie, to moja filozofia taka, rób tym co znasz i przewidujesz/wiesz jakie będą efekty.. Rezultat jest - jak to się mówi - up to you
reszta sprzętu - za innymi
FotoMichal, jeśli nie masz nic przeciwko i Twoi znajomi, podaj termin ślubu (kolega zobaczy czy ma wolny termin). Może Ci pomóc zrobić zdjęcia na ślubie i weselu w ramach szkolenia. Jest z Lublina.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-04-2009 o 14:42 Powód: pis. (Masz->masz, Znajomi->znajomi, Kolega->kolega)
W kościele bez lampy sobie nie poradzi ??Mając D90 i 50/1.8 spoko ISO do 2000 może podciągnąć.
Ja w poniedziałek właśnie foce ślub i mam nadzieję lampy nie używać, chociaż "pierwszym" jestem po raz pierwszy
Ustaw tryb A, ISO na AUTO z czasem ok 1/80 (zależy od kościoła), daj przesłonę w 50-tce na 1.8 i wtedy lampka może nie być potrzebna... nie wiemy jaki kościół. 18-70 może być za ciemno. Ja bym na Twoim miejscu wziął jednak T 17-50/2.8 tak w razie co żeby jakiego zoom-a mieć.
Daj znać jakie były efekty ...
Ustaw tryb A? Ustaw przesłonę na 1.8 a czas na 1/80?
Zdecyduj się jaki tryb mu polecasz Stary![]()
Tryb A- preselekcja przesłony
Tryb S- preselekcja czasu
W kwestii przypomnienia.
A co do ślubu, dasz rade!! Ale koniecznie zdobądź lampę!! Pamiętaj o dodatkowym zasilaniu do aparatu i do sabinki oraz o kolejnej karcie pamięciPowodzenia!!
Zaczynałem w podobnym zestawieniu; zamiast D90 bylo D70s.
Na pewno da się tym zrobić poprawne zdjęcia. Jeśli będziesz robił plener to nie zdejmuj pięćdziesiątki, chyba, że do świadomego (!) wykorzystania 18 mm w kicie.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
Rzeczywiście:P Że mi to przez głowe nie przeszło! Szumigt- zwracam honor![]()
Skontaktuj się z nami