Ciężko wyczerpująco odpowiedzieć na pytanie dlaczego czegoś nie ma? Dlaczego w Siewieromorsku nie ma Luwru?
Wiele osób może uważać inaczej, bo nie porównują tych prac do tych, które uważają za najlepsze. A w ten sposób trzeba oceniać. Bo zaraz zabraknie przymiotników żeby chwalić, skoro wszystko będzie super. Jeszcze Ci się znudzi to chwalenie, kiedy zauważysz że twoje zdjęcia są 5 razy lepsze, znajomi wciąż będą mówić "super", a Ty zaczniesz zauważać, że jeszcze dużo brakuje im do tego, jaki poziom Cię interesuje.
W Progresji nie jest łatwo jak na koncercie oświetlonym przez milion megawatów.
Mi się wydaje, że każde warunki, czy ułamki sekund można wykorzystać, więc trzeba próbować.
Sam też czasem próbuję robić zdjęcia i mnie akurat irytują znajomi którzy chwalą coś, bo nie wiedzą jak być powinno. Nie można się dać złapać w pułapkę pochwał i zacząć wierzyć że coś jest dobre,
szczególnie komuś, kto się na tym kompletnie nie zna.
Dla mnie na portrecie zna się K. Gieraltowski, a na koncertach Neil Zlozower i w ich pozytywne opinie bym uwierzył - póki co nie nie zgłosili się z pochwałą (

), więc zakładam że robię szmelc jak każdy ktoś, a nawet to wiem. Wszystkie inne pozytywne opinie, to tylko ktoś usiłujący być miły dla autora.
Tak na poważnie, to trzeba być swoim własnym krytykiem i chyba ważny element uczenia się polega na tym, żeby samemu dostrzegać jak złe zdjęcia się robi.
Oprócz tego oczywiście jedni widzą klimat, a drudzy nie bo różne są gusta, ale to przecież nie ma znaczenia dla tego co robimy, więc może chodzi o to co napisałem.
Oto moja odpowiedź na pytanie, na które nie da się odpowiedzieć tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Trzeba było nie pytać. ;P
Wg mnie to co napisałem na Twoje zdjęcia z progresji przekłada się tak, że zobaczysz o co chodzi, kiedy zrobisz następny koncert lepiej.
Skontaktuj się z nami