Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyziek Zobacz posta
    Ami no to jedziemy
    1.Nogi i gitara to czarna plama u mnie, może to być wina mojego monitora
    2.Powiedzmy ujdzie ale statyw po prawej mogłeś skadrować
    3. Sam nie wiem
    4.Znów statyw po prawej
    5. Nie wiem ale nie podoba się
    6. Wszyscy patrzą w podłogę - może taki miałeś pomysł OK
    7.Podoba się
    8.Słabo z jakością, wiem wiem wysokie ISO
    9. Daję rade choć ciut za jasno
    10. Sam nie wiem
    11. ---||-------
    12. Powiedzmy że się broni
    13. Jak pisałem wcześniej OK

Mariusz znam Twoje wcześniejsze prace i wiem że stać Ciebie na więcej, nie wiem jak ja bym sobie poradził podczas tego koncertu, pisze tylko moje odczucia
    Tomek, tylko pamiętaj, że na trzynascie zdjęć, 2 nie podobały Ci się bo jest statyw w kadrze a 4 bo "sam nie wiem". Jak zobaczę któreś prace ze statywami tutaj od raz piszę ze nie ma klimatu

I poważnie Dziękuję! O to mi chodziło. Jak ktoś krytykuje to powinien tak jak Tomasz napisać więcej.

I jeszcze kilka słów o warunkach na scenie, punktowe światła, głównie czerwone. Na drugim zespole zakaz uzywania lamp i tylko trzy piosenki fotografowania.

AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Wg mnie całkiem nieźle. Ciężko o hiperpoprawność w warnkach koncertowych. Wiem o ty, bo sam biegam po klubach, gdzie czasami są tylko trzy lampeczki na scenę, w tym dwie czerwone i... wiadomo, co z tego może wyjść.

Konkrety o fotkach (reszta bardziej lub mniej, ale mi się podoba):
    1. fotka może faktycznie trochą za ciemna i główka gitary Ci uciekła
    statywy - pewnie można by je wyciąć, ale troszkę zabrałbyś też świateł w 2, które jednak są przyjemne - w 4 cropnięcie by się zdecydowanie przydało i odbyłoby się to bez żadnych strat
    10 i 12 też trochę za ciemne, ale zapewne tak właśnie to wyglądało w danym momencie

Ostatnią kwestię napisałem trochę przekornie, bo uwazam, że klimat w fotkach jest. Nie byłem w tym klubie, ale widzę po Twoich fotkach, że oświetlenie ciekawe, zróżnicowane, co jest pewnie trudne dla fotografa, ale jednocześnie daje duże możliwości (piję tu do klubów, gdzie są statyczne światełka i gitarzysta jest cały czas czerwony, wokalista zielony, a basista niebieski).

Domyślnie

IMHO jedynie 9 się broni, reszta mało ciekawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pogoski Zobacz posta
    Wg mnie całkiem nieźle. Ciężko o hiperpoprawność w warnkach koncertowych. Wiem o ty, bo sam biegam po klubach, gdzie czasami są tylko trzy lampeczki na scenę, w tym dwie czerwone i... wiadomo, co z tego może wyjść.

Konkrety o fotkach (reszta bardziej lub mniej, ale mi się podoba):
    1. fotka może faktycznie trochą za ciemna i główka gitary Ci uciekła
    statywy - pewnie można by je wyciąć, ale troszkę zabrałbyś też świateł w 2, które jednak są przyjemne - w 4 cropnięcie by się zdecydowanie przydało i odbyłoby się to bez żadnych strat
    10 i 12 też trochę za ciemne, ale zapewne tak właśnie to wyglądało w danym momencie

Ostatnią kwestię napisałem trochę przekornie, bo uwazam, że klimat w fotkach jest. Nie byłem w tym klubie, ale widzę po Twoich fotkach, że oświetlenie ciekawe, zróżnicowane, co jest pewnie trudne dla fotografa, ale jednocześnie daje duże możliwości (piję tu do klubów, gdzie są statyczne światełka i gitarzysta jest cały czas czerwony, wokalista zielony, a basista niebieski).

pogoski, dziękuję za szczegółową opinie. Też tak uważam, łatwo i przyjemnie jest zrobić zdjęcia na dużych koncertach ( szczególnie jak jest telewizja ) gdzie światło jest genialne, ale to dopiero w klubach zaczyna się prawdziwy hardcore. Oczywiście można walić lampą ( jak pozwolą ) ale czy to oddaje klimat koncertu? Tam było ciemno, było dużo światła tylnego ( i jak pogoski zobaczył lubię to pokazywać na zdjęciach) są zdjęcia poruszone, z lampą i bez, na zastanym i zoomowane - jest całe spektrum. Części się podoba, dla cześci nie ma klimatu ok przyjmuje

Co do cropa na 4 się zgadzam

Cytat Zamieszczone przez skoras Zobacz posta
    oj Panie skoras nie przeczytałeś co my tu wałkujemy o konretach mówimy a nie o jarockowej jednozdaniowej anarchi postowo-krytycznej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    oj Panie skoras nie przeczytałeś co my tu wałkujemy o konretach mówimy a nie o jarockowej jednozdaniowej anarchi postowo-krytycznej
    Ale co ja mam wielce pisać? 9 mi się podoba. Dlaczego? Przypadła mi do gustu i tyle. Nad resztą się nawet nie zastanawiam z jakiego względu mi nie podchodzą, szkoda mi czasu

Domyślnie

Ale co ja mam wielce pisać? 9 mi się podoba. Dlaczego? Przypadła mi do gustu i tyle. Nad resztą się nawet nie zastanawiam z jakiego względu mi nie podchodzą, szkoda mi czasu
    Jeśli zamierzasz krytykować to napisz co CI się nie podoba, a jak nie masz czasu wyjaśniać to nie pisz w ogóle. Pisząc w ten sposób lekceważysz mnie. I uśmieszki w takim wypadku wyglądają dziecinnie jak słowa przed nimi napisane.

Domyślnie

Jeśli zamierzasz krytykować to napisz co CI się nie podoba, a jak nie masz czasu wyjaśniać to nie pisz w ogóle. Pisząc w ten sposób lekceważysz mnie. I uśmieszki w takim wypadku wyglądają dziecinnie jak słowa przed nimi napisane.
    Człowieku weź trochę na wstrzymanie. Wystawiając zdjęcia na forum musisz liczyć się z krytyką i to nie zawsze taką jak byś chciał. Czy to moja wina że z całej masy zdjęć wystawiłeś jedno które _moim zdaniem_ się broni a o reszcie się zapomina po 5 sekundach? Słuchając muzyki też analizujesz ją pod kątem czy od 0:10 do 0:34 fajnie brzmią gitary ale już w 0:35 trochę za głośno zmiksowano bas itd. Ja obraz jak i dźwięk odbieram jako całość i albo mi się podoba albo nie i kropka. Nie będę się specjalnie silił na wyszukiwanie błędów, tłumaczenie co chciałbym żebyś poprawił i tak dalej. To nie portrety czy inna fotografia przy której masz czas na ustawienie modela, dogranie świateł, poprawienie makijażu. Czysta reporterka polega na łapaniu chwil. Co Ci da opinia nt. kiepskiego kadru? Mam Ci powiedzieć jak ja bym skadrował? Niby skąd mam to wiedzieć, nie było mnie tam, nie widziałem całej sytuacji, nie mam pojęcia jakie było oświetlenie. Oceniam efekt końcowy Twojej pracy która mnie nie powala. Zacznę wytykać błędy, Ty mi powiesz dlaczego powstały. Okaże się że faktycznie nie było innej możliwości zrobienia konkretnego zdjęcia. Ale co to zmienia? Każdemu będziesz tłumaczył okoliczności powstania zdjęcia, zastanej sytuacji? Fotografia powinna bronić się sama.

Aleś mnie zmusił do napisania elaboratu

Domyślnie

Człowieku weź trochę na wstrzymanie.
    Radzę Tobie dać sobie na wstrzymanie jeśli piszesz takie komenatrze:

W kółko moderatorzy trąbią żeby nie dawać jedno zdaniowych opinii. Posty sobie nabijasz? To czemu sie wsciekasz, ze ktos zwraca Ci uwage zeby pisać więcej niż jedno zdanie kiedy krytykujesz. No i szczytem jest Twoja odpowiedz ze nie masz czasu pisac wiecej. TO NIE KOMENTUJ W OGOLE JAK NIE MASZ CZASU!!!

Domyślnie

7 rulez
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Radzę Tobie dać sobie na wstrzymanie jeśli piszesz takie komenatrze:

W kółko moderatorzy trąbią żeby nie dawać jedno zdaniowych opinii. Posty sobie nabijasz? To czemu sie wsciekasz, ze ktos zwraca Ci uwage zeby pisać więcej niż jedno zdanie kiedy krytykujesz. No i szczytem jest Twoja odpowiedz ze nie masz czasu pisac wiecej. TO NIE KOMENTUJ W OGOLE JAK NIE MASZ CZASU!!!
    Spoko, następnym razem jak będę widział większość gniotów to nie napiszę nic. Serio, nie rajcują mnie takie wojenki z urażonym autorem. Z mojej strony EOT. Pozdrawiam serdecznie i szklaneczkę meliski polecam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów