Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Domyślnie

kolory - szukam "swojego stylu" - bym chciał się zbliżać do stiga - chociaż wiem, że za bardzo się nie zbliżę

od nas będzie tylko Kieplinek pewno - ja pracuję i nie mam czasu na wyjazdy dla kibicowania

nefy lecą znów na ftp-a - skasowałem je rano - dane w mailu
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

2.1 i 2.3 bardzo dobre, ogólnie twoje najlepsze fotki jak dotychczas

Domyślnie

Jacku - dzięki za opinię - a jak wg Ciebie kolory ?

czekam z niecierpliwością na efekt wojteha - każdy przykład mile widziany
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sum_MC Zobacz posta
    Jacku - dzięki za opinię - a jak wg Ciebie kolory ?

czekam z niecierpliwością na efekt wojteha - każdy przykład mile widziany
    Dla mnie kolory są OK, ale ja wyznaję zasadę, że lepiej aby zdjęcie broniło się kadrem, uchwyconym momentem a nie tym, że jest delikatnie mniej albo bardziej niebieskie

wojteh
    Gość

Domyślnie

ok zaraz je obejrzę - chociaż na pierwszy rzut oka są ok .... - widzę że już trochę mieszałeś w tych NEFach

Domyślnie

tak - wybierz oryginał w wersjach - moja wolna "tfurczoźć" ...
    Pozdrawiam Sum

wojteh
    Gość

Domyślnie

jak dla mnie za mocno poszalałeś z krzywa NEF'a - to nie jest krzywa taka jak w PS to jest krzywa odwzorowania z RAW - nie wiem jak dokładnie wytłumaczyc .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    ok zaraz je obejrzę - chociaż na pierwszy rzut oka są ok .... - widzę że już trochę mieszałeś w tych NEFach
    A od kiedy to można mieszczać w NEF-ach ?? Z tego co ja wiem to NEF zawsze pozostanie "nieobrobiony". Dany program graficzny tylko zapisuje sobie gdzieś, w osobnym pliku, dane jakie użyłeś do obróbki i jak go uruchamisz to on z czytuje je i wyświetla efekt na ekranie.
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

wojteh
    Gość

Domyślnie

no tak - to był skrót myślowy - przesłane pliki miały zdefiniowane parametry ..... a tak wogóle nie czepiaj się hahaha - jutro w Starogradzie zobaczymy waszych gwazdorów

co do Stiga - to gad jeden - nie zdradził jak on to robił - kiedyś nawet zrzut NX zamieścił - ale nic z tego nie wynikało - dodatkowo miał troche ułatwione zadanie - jego zespół polpak - grał w w mocno żółtych strojach lub soczysto zielonych - nie tak jak Anwil w białych czy Basket

zapisałem się na kurs do mistrza Stiga na PS - wiec moze coś cie dowiem .... bo na razie kilka dobrych godzin spędzałem na próbach kolorystyki wg. Stiga

Domyślnie

Adam - nx2 nie zapisuje dodatkowego pliku tylko w jednym nefie różne wersje - standardowo otwiera się ostatnio zapisana i trzeba specjalnie wybrać wersję oryginalną - o to chodziło
    Pozdrawiam Sum

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów