plik juz lataja.
masz za duzo i niebieskiego i zielonego. Poza tym, radze zaponiec o odszumianiu, d700 produkuje piekne pliki. Do netu nawet ISO 4000 nie odszumiam.
Na mojej wersji foty nie ma odszumiania. A i zmniejszam i wyostrzam w PSie
Szukaj
plik juz lataja.
masz za duzo i niebieskiego i zielonego. Poza tym, radze zaponiec o odszumianiu, d700 produkuje piekne pliki. Do netu nawet ISO 4000 nie odszumiam.
Na mojej wersji foty nie ma odszumiania. A i zmniejszam i wyostrzam w PSie
sum na moje to jakoś tak...
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Slon - na moje to za czerwono... za brązowo... ogólnie za ciemno...
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 26-10-2024 o 11:13 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Anwilowcy pewnie teraz siedzicie na meczu więc prędko tego nie przeczytacie:P
Sławek jak dla mnie to trochę za szeroko, ale fotka Adamsa bardzo mi się podoba, co do kolorów nie będę się wypowiadał, ale postaraj się trzymać poziom i prostować tło na fotkach, bo wtedy wygląda to zdecydowanie lepiej
PS Nie lepiej poświęcić tą jedną czy dwie klatki na sekundę i włączyć to podstawowe od \szumianie w aparacie, mniej pracy przy obróbce, nie musisz w ogóle odszumiać itd?
PS 2 Ja moje ostatnie fotki obrabiam tylko w jpg-ach. Zdjęcie wysyłam na szybko i RAW-y trzymam na "specjalne" okazję. Jak dobrze ustawi się puszkę to przy szybkiej obróbce zdjęć albo wstawianiu ich na stronę zdecydowanie ułatwia to pracę :P
PS 3 Czy Anwil gra aż tak dobrze jak pokazują to statystyki?
PS 4 Niech Anwil awansuje do finałów to wtedy pewnie się spotkamy na meczach ;P
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
za czerowno? MZ jest bardzo ok, a skora tego zawodnika jest chyba ciemniejsza od polskich standardow...
za ciemno? Koszulka jest na skraju przepalenia, wiec lepiej sie nie da... A wydaje Ci sie, ze jest ciemniej, bo na Twojej wersji jest zbyt duzo niebieskiego, ktory delikatnie rozjasnia cienie
akurat Adams nie jest typowym czarnym czarnym... on jest mulatem jasnym raczej... i taki kolor jak u mnie ma na co dzień...
dla mnie za czerwono... za dziwnie... ale ja się nie znam.
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
teraz powinno byc ok. Ja bym szedl wlasnie w tym kierunku z kolorami. Warunki macie tam bardzo fajne.
Sum - widze, ze masz nastawiona korekte na -0.3 EV. Wrzuc ISO 2000, mozesz nawet troche czas skrocic, nie boj sie tak tych szumow, ich naprawde nie widacO odszumianiu w NXie tez zapomnij, tylko strata czasu
tyle ode mnie, zwyklego amatora![]()
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 26-10-2024 o 11:13 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Teraz jeszcze raz patrze na te fotki i mam jeszcze jedną uwagę. Widzę, że większość fotek robiłeś prawie spod kosza, ewentualnie trochę z boku, postaraj się pójść zaraz za narożnik boiska, jak najbliżej linii bocznej, tak jak staliśmy ostatnio na TKM-ie, przez to pozbędziesz się tego okropnego "sufitu" w tle i złapiesz w tle trochę więcej trybun
dzięki wszystkich za podpowiedzi - teraz moja nowa interpretacja kolorów
zdjęcia z 2 meczu play off - sobotniego - też wygranego
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 26-10-2024 o 11:14 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Pozdrawiam Sum
co wy kombinujecie .. raz takie kolory raz inne ....![]()
oglądam dopiero teraz bo jak mój Basket odpadł leczyłem swój ból ....
kadry takie se ..... z wyjątkami ... np. zdjęcie 6 i 2.1
inne mi się nie podobają ..,.
podeślij jakiś plik do mnie to pokażę swoja wersje ( [email protected] )
wybieram się do Starogardu - tez będziecie???
Skontaktuj się z nami