Close

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 170

Wątek: 40d + 24-105 L

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Powoli dojrzewam do tego samego. Napisz jaki masz zestaw Canona.
    Szukam czegoś lepszego od Fuji S5Pro a nie tak drogiego jak D300.
    Pozdrawiam
    Waldek
    To chyba 40D plus ze 2-3 stałeczki Waldku to sprzęt dla Ciebie ot powiedzmy 28mm F1,8 plus 50mm F1,8 oraz 85mm F1,8 szkiełka za góra 3 kzł plus korpus za 3kzł = 6kzł a focisz, że HEJ !, a może i na jakiegoś lampiszona by zostało. Choć to dalej wielka kasa bo 6000zł to ludzie w Polandzie przez 4 miesięce zarabiają
    S5 to fajny aparat-dziwaczny, ale raczej dla kogoś uwiązanego do systemu nikona.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 02-04-2009 o 12:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    To chyba 40D plus ....
    OK To obniżmy jeszcze koszty --> Canon 40D - około 2000 zł (używany )
    A jaki uniwersalny zoom w przedziale 17-55 polecasz.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 02-04-2009 o 13:13

Domyślnie

Oj traci Nikon klientów, traci... przez chorą politykę cenową...
    Nie dziwię się, że ludzie liczą i wybierają to co po prostu tańsze (a wcale nie gorsze). Tymbardziej, teraz w "dobie kryzysu".

No przecież Canon ma fajnego 17-55/2.8 IS.
    Z tańszych to chyba pozostaje Tamron 17-50 czy jakaś Sigma...

Domyślnie

ewentualnie zakup bardziej przyszłościowy (FF) w postaci 17-40L, bardzo fajne szkiełko!
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

OK To obniżmy jeszcze koszty --> Canon 40D - około 2000 zł (używany )
    Gdzieś po swicie krążą jeszcze nówki sztuki 30D, znajomy taką na ebayu zakupił. Wyszło 1500zl z przesyłką
    A z zoomików to podobno na prawdę dobry jest canonowski 17-55, ale chyba taki masz tylko bagnet trza zmieniać

Domyślnie

ciekawostka cenowa:
    Mój stary znajomy, fotoreporter nikonowy z D300, 24-70, 70-200, sprzedał wszystko w cholerę jak zobaczył obecną cenę N300 2.8 vr, który chciał kupić. Kupił w zamian canona 40D + 24-70 + 70-200 LIS i 300 2.8 LIS, i w porównaniu z wersją Nikonową zostało mu w kieszeni ~8 tys zł... Nie dziwię się jego poczynaniom
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Sam powoli zastanawiam się nad przejściem na C ;( I nie jest mi smutno, bo jestem Nikoniarz, tylko ze to zamieszanie zwiazane ze sprzedażą, kupnem
    Ale co zrobić- 17-40 i 70-200 f/4.0 nie ma, 28/1.8 czy 35/1.4 nigdy sie nie doczekamy, tak samo cichych szkiel z USM (patrz- N 80-200/2.8 vs 70-200/2.8L, 85/1.8 i jeszcze kilka przykładów się znajdzie...). A podobne szkła są tansze w C, niestety...
    A jak jeszcze myślę, że nie mogę używac AF assist w lampie bo mam BF i NIC z tym zrobić .

Czy naprawdę takim problemem byłoby reaktywowanie starych konstrukcji typu 35/1.4, 28/2.0, 70-200/4.0 (w tym ostatnim dołożyć silnik i IF)?
    Wizjonerstwo- wiem. Ale mogę sobie tylko marzyć, bo pewnie nie doczekamy się takich obiektywów
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Oj traci Nikon klientów, traci... przez chorą politykę cenową.....
    W lutym robiłem plenerek w zabytkowy pałacyku gdzie PM lubią się obfacać z każdej strony jak pogody nie ma.
    Wiadomo swoje w kolejce trzeba odczekać w dużej sali co by wpuścili na salony fotografa z Młodymi no i tak sobie czekałem z 4 innymi fotografami jako jedyny fotograf używający sprzętu dla wędkarzy czyli Nikona
    Dwóch miało 5DMKll, a dwóch jakieś wielkie kloce od Canona, że nawet nie chciał bym tego nosić.
    O wielkich szkłach już nie wspomnę, a moje klamoty w małej torbie wędkarskiej się mieszczą

ps.
    jak focić w pomieszczeniu 30m kwadratowych zoomem 70-200 to mnie zaitrygowało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    W lutym robiłem plenerek w zabytkowy pałacyku gdzie PM lubią się obfacać z każdej strony jak pogody nie ma.
    Wiadomo swoje w kolejce trzeba odczekać w dużej sali co by wpuścili na salony fotografa z Młodymi no i tak sobie czekałem z 4 innymi fotografami jako jedyny fotograf używający sprzętu dla wędkarzy czyli Nikona
    Dwóch miało 5DMKll, a dwóch jakieś wielkie kloce od Canona, że nawet nie chciał bym tego nosić.
    O wielkich szkłach już nie wspomnę, a moje klamoty w małej torbie wędkarskiej się mieszczą

ps.
    jak focić w pomieszczeniu 30m kwadratowych zoomem 70-200 to mnie zaitrygowało
    Fociliście jeden w ślub w czterech fotografów? LOL
    Co do proporcji N vs C, to w moich rejonach ostatnio zauważam jednak coraz więcej N Sporo osób z C, gdy ukazał się D700 zmieniło system, nie czekając na mk2.
    Znam jeszcze kilka osób, które gdy D700 kosztował ok 6500pln miały zamiar zdradzić C właśnie dla tej puszki... no, ale Nikona lekko pop.... i jak widać wzmożyło to migrację, ale... w drugą stronę.
    Ja tam o zmianie systemu nawet nie myślę, bo za dobre FX w C trzeba dać prawie 10k pln (mk2), a ja dałem duuuużo mniej za D700 (6400pln), więc można powiedzieć, że mi się udało
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 02-04-2009 o 13:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja tam o zmianie systemu nawet nie myślę, bo za dobre FX w C trzeba dać prawie 10k pln (mk2), a ja dałem duuuużo mniej za D700 (6400pln), więc można powiedzieć, że mi się udało
    Przez moment, po premierze 5D MkII myślałem o przejściu na Nikona (mam 40D i do czasu podwyżek byłem zdecydowany dokupić 5D, ze wskazaniem na MkII). D700 pozwoliłby mi na posiadanie jednej puszki do wszystkiego (krajobraz i sporty motorowe - to głównie fotografuję). Relacje cen obiektywów (Canon -> Nikon) skutecznie mnie zniechęciły.
    Canon & Pentax

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów