Close

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 170

Wątek: 40d + 24-105 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak poczytałem wątek pebees-a i jakoś mało śmiesznie to wygląda. Chyba pozostaje czekać na rozwój wypadków, bo póki co jest to dość niesmaczne. Mam wciąż nadzieję, że to wszytsko jednak jakaś zabawa i jutro wszystko wróci do normy.
    moglbys podrzucic linka? cos znalezc nie moge a nwet nie wiem czego szukac...

Kaleid - to co napisales jes bardzo przekonywujace. sam jestem bardzo duzym fanem nikona ale nie za moje pieniadze. ceny jakie dowalil nasz nikos przyprawiaja o konkretny zawrot glowy. sam musze sie zastanowic czy nie zrobic takiego manewru. to co mam nikona zostawie, gdyz mam do tego sentymet bardzo duzy a po drugie nie oplacaloby mi sie tego sprzedawac i kupic uzywane 5D lub tez 5d i jakies bida L-ki. to byloby naprawde wystarczajace dla mnie.
    zycze milego uzytkowania nowego sprzetu
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sebah ; 01-04-2009 o 09:42

Domyślnie

Nie rozumie, co może być w tym niesmacznego... Canon ma dużo lepsze ceny niż Nikon, bez dwóch zdań. Właśnie z tego powodu nie kupiłem D300, bo za 2x mniejsza kasę Canon oferuje aparat o niemalże identycznych mozliwościach (af w LV, czy korekcja szkiel nie jest dla mnie istotna). Co prawda zostałem przy Nikonie, ale byłem o krok kolejnej zmany systemu.
    Całkowicie rozumiem Kaleida i nie dziwie sie mu..tym bardziej, jesli nie zarabia na fotografii.
    Kalkulacja jest prosta: D300=40D + uzywny 17-55/2.8is lub 40D + 28/1.8 + 85/1.8
    Wybór jest oczywisty...
    Ostatnio edytowane przez superkomornik ; 01-04-2009 o 09:56
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Ja nie dopatruję się niesmacznego żartu w aspektach sprzętowych tylko gdzie indziej. Niestety, wiem że to nie jest żart...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

A ja myślę, że ktoś tu ma poczucie humoru i ukartował to wszystko na prima aprylis

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=93073

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=93469

No chyba, że się mylę. Jakoś zbyt poważnie to brzmi.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 01-04-2009 o 14:45
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    A ja myślę, że ktoś tu ma poczucie humoru i ukartował to wszystko na prima aprylis
    To nie żaden prima aprilis.
    I po raz drugi upominam by trzymać się tematu !
    Od tej chwili wszystkie wpisy tego typu z tego tematu będą leciały.
    To nie temat o sprawie Pebeesa i Kaleida, a o puszce Canona.

Domyślnie

Ja rozumiem Kaleida, sam jestem Nikoniarzem w sercu z cyfrowa puszka Canona w plecaku. Kieszen, a raczej portfel zdecydowal. D200 rozczarowalo mnie obrazem totalnie, i nie o wysokie ISO tutaj chodzi, a D300 jest ciut za drogie, mam za podobna cene rownie swietnie obrazujacy C z lampa i obiektywem.

PS1. Za to moj f-501 z wymienna matryca FF obrazuje super.

PS2. OT:
    Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    I po raz drugi upominam by trzymać się tematu !
    No tak, temat poszedl z ocenami w strone nie po mysli, wiec odpowiedni watek polecial w kosmos
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    ...mam za podobna cene rownie swietnie obrazujacy C z lampa i obiektywem.
    Powoli dojrzewam do tego samego. Napisz jaki masz zestaw Canona.
    Szukam czegoś lepszego od Fuji S5Pro a nie tak drogiego jak D300.
    Pozdrawiam
    Waldek
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 02-04-2009 o 12:49

Domyślnie

Ja Was trochę nie rozumiem, o co tu kruszyć kopie, smucić się, no i co to takiego jest ten "nikoniarz w sercu"? Zmiana systemu to racjonalna decyzja, a nie jakieś metafizyczne pitu-pitu i voo-doo. Jest producent oferujący lepsze ceny za to samo (o co przy obecnych cenach Nikona nie trudno), to się z tej lepszej oferty korzysta. Koniec kropka. Choćby nie wiem jakie głupoty marketingowcy nam wciskali w reklamach, to żadne logo na aparacie zdjęcia za nikogo nie zrobi.

Domyślnie

2szt s5 pro?

Domyślnie

W sumie to prawda, to troche jakby gadki na forum uzytkownikow pedzli o miekkim wlosiu.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów