Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Coś tu nie gra z tymi akumulatorami. Ja zrobiłem ponad 200 fot na ślubie i weselu i bateria spadła do połowy...

Domyślnie

U mnie bateria na połówce oznacza że pozostało około 30% energii.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    Coś tu nie gra z tymi akumulatorami. Ja zrobiłem ponad 200 fot na ślubie i weselu i bateria spadła do połowy...
    Podepnę się do tematu energii. Na pełnym NP-150 robie około 400 fot w JotPeGach i to nawet z właczonym podglądem na 2 sekundy. Sprawa ma się inaczej jeśli robię RAF - około 120 zdjęć to max. Pewnie dlatego, że w S5 mamy CF'a a on jest dość łakomy na energię. RAFy dłużej fruną z buffora na kartę, więc pobiera więcej energii znacznie więcej energii podczas zapisu w porównaniu chożby z SDHC. A jak to jest z AA to dopisze jak kupię grip.
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Co prawda to nie ten wątek, ale jakie akumulatorki zamienniki używacie do S5 bo oryginalne pieruńsko drogie. Się zastanawiam jak zaadaptować ten od D700, pokombinuje Powinno się dać nawet kosztem uszkodzenia obudowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Co prawda to nie ten wątek, ale jakie akumulatorki zamienniki używacie do S5 bo oryginalne pieruńsko drogie. Się zastanawiam jak zaadaptować ten od D700, pokombinuje Powinno się dać nawet kosztem uszkodzenia obudowy
    Nie ten wątek, ale podzielę się informacją:

Szukając akumulatora nie znalazłem w żadnym sklepie w tzw. realu ani oryginału, ani zamienników. W sklepach internetowych da się coś znaleźć, ale zamienniki, te budzące zaufanie dostępne są w cenach 250-300 zł (pomijam oczywiście zamienniki typu 3900 mAh ), przy czym często "na zamówienie".
    Już byłem w kropce, bo przy zużyciu energii przez ten korpus bez drugiej baterii ani rusz, ale zadzwoniłem do serwisu Fuji i tam o dziwo:
    1. sprzedają akumulatory
    2. NP-150 był od ręki w cenie 149zł + 22 zł wysyłka. (10 dni temu).
    D200 i trochę różności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Podepnę się do tematu energii. Na pełnym NP-150 robie około 400 fot w JotPeGach i to nawet z właczonym podglądem na 2 sekundy. Sprawa ma się inaczej jeśli robię RAF - około 120 zdjęć to max. Pewnie dlatego, że w S5 mamy CF'a a on jest dość łakomy na energię. RAFy dłużej fruną z buffora na kartę, więc pobiera więcej energii znacznie więcej energii podczas zapisu w porównaniu chożby z SDHC. A jak to jest z AA to dopisze jak kupię grip.
    400 to ja robie raw+jpg z podgladem na 2s i do tego na CF wiec cos z twoim aku jest nie tak

Domyślnie

Vinci ciężko mi to stwierdzić czy to wina aku czy może coś innego. W każdym razie aku ma niecałe 3 miesiące i wydolność na opisanym poziomie. Sprawdzę z gripem lub na innym aku.
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

A weźcie pod uwagę że śrubokręt swoje zjada...
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Uprawnienia umieszczania postów