Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Dziękuję za wypowiedzi.
    Wspomniana galeria pozostaje w kształcie niezmienionym. Najważniesze na niej foty będą miały długość dłuższego boku nie większą niż 550px. Każde foto z automatu przy wprowadzaniu do galerii będzie miało naniesioną w lewym dolnym rogu małą winietkę. I tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Dziękuję za wypowiedzi.
    Wspomniana galeria pozostaje w kształcie niezmienionym. Najważniesze na niej foty będą miały długość dłuższego boku nie większą niż 550px. Każde foto z automatu przy wprowadzaniu do galerii będzie miało naniesioną w lewym dolnym rogu małą winietkę. I tyle.
    to ja Ci teraz zaproponuję , żebyś zabawił się w złodzieja. zobacz co można zrobić z tak zabezpieczonymi zdjęciami i czy jako potencjalny złodziejaszek jesteś w stanie do czegoś ich użyć ) Sprawdzisz sobie czy Twoja praca nie idzie na marne. )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metalmax Zobacz posta
    to ja Ci teraz zaproponuję , żebyś zabawił się w złodzieja. zobacz co można zrobić z tak zabezpieczonymi zdjęciami i czy jako potencjalny złodziejaszek jesteś w stanie do czegoś ich użyć ) Sprawdzisz sobie czy Twoja praca nie idzie na marne. )
    Hmm... Kompletnie nie rozumiem po co mam to robić. Po co nastawiać się do świata od gorszej strony? Osobiście staram się szukać pozytywów. Myślę, że wystarczająco się już w życiu nadenerwowałem i czas się nauczyć jak najczęściej uśmiechać. Gorsze strony życia wokół są i będą. Ale nie chcę się nimi przede wszystkim kierować.
    Rozpatruję problem, gdyż przygotowywana galeria będzie miała w sobie prace iluś osób. Staram się więc ją przygotować uwzględniając różne możliwości. Ale żeby wczuwać się w złodzieja? E tam... Zresztą i tak doskonale wiem, co można zrobić z dobrą fotą o szerokości 550px.
    Konkluzja jest taka, że foty będą miały małą winietkę w lewym dolnym rogu. Jeśli ktoś zdejmie jakąś fotę ze strony i ją wykorzysta, a ja się o tym dowiem, to odpowiednio zadziałam. Jeśli ktoś usunie winietkę, to na pewno dostanie w łeb. Nie będę 'ozdabiał' fot paroma znakami - bo to bezsens patrząc od strony oglądających.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 27-03-2009 o 14:23 Powód: literówka

Domyślnie

tu nie chodzi o żadne nastawienie do świata idziesz za głęboko po prostu chodzi o sprawdzenie czy "zabezpieczenia" jakie robisz mają jakikolwiek sens. jeżeli cos nie przynosi żadnego efektu to po co oszpecać zdjecia ? gdybyś przeczytał posty powyżej, znalazłbyś kilka alternatyw do "winietek" czy "znaków wodnych". Zwłąszcza jezeli zamierzasz brać odpowiedzialność za zdjęcia innych. Wtedy warto to rozważyć bo Twoi "galernicy" do Ciebie pierwswzego uderzą z pretensjami, że ich zdjęcia się rozpełzły po sieci )
    Nie zapominaj, że tutaj jest chęć pomocy i wspólnego sie zabezpieczenia bo wszyscy mamy z tym kłopot )
    Zresztą jezeli zdjecia będą warte ściagania to nie przypuszczam, żeby ktoś się bawił w usuwanie winietek czy czegokolwiek. Po prostu rąbnie fotę i tyle. Raczej wkurzajace są akcje na naszej-klasie i innych portalach gdzie sie kolesie cudza pracą lansują.

Domyślnie

tu nie chodzi o żadne nastawienie do świata idziesz za głęboko po prostu chodzi o sprawdzenie czy "zabezpieczenia" jakie robisz mają jakikolwiek sens. jeżeli cos nie przynosi żadnego efektu to po co oszpecać zdjecia ? gdybyś przeczytał posty powyżej, znalazłbyś kilka alternatyw do "winietek" czy "znaków wodnych"...
    Obawiam się, że się nie rozumiemy.
    Co więcej mam wrażenie, że to Ty trochę nie doczytałeś. Szczególnie proponuję wpisy Bombla.
    Podane alternatywy kompletnie mnie nie interesują - bo nie o to w tym wątku pytam. Wystarczy przeczytać mój pierwszy wpis. Stronę przygotowuję dla ludzi, którzy będą chcieli ją oglądać i skorzystać z tego co tam będzie zaproponowane.
    Ze złodziejami wiem jak sobie radzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Obawiam się, że się nie rozumiemy.
    Co więcej mam wrażenie, że to Ty trochę nie doczytałeś. Szczególnie proponuję wpisy Bombla.
    Podane alternatywy kompletnie mnie nie interesują - bo nie o to w tym wątku pytam. Wystarczy przeczytać mój pierwszy wpis. Stronę przygotowuję dla ludzi, którzy będą chcieli ją oglądać i skorzystać z tego co tam będzie zaproponowane.
    Ze złodziejami wiem jak sobie radzić.
    no racja, nie rozumiemy się bo dla mnie w przypadku galerii "zrobienie czegoś żeby kogoś do czegoś zniechęcić" jest równoznaczne z próbą zabezpieczenia się przed nieautoryzowanym używaniem zdjęcia. Temat pokazał, jak można kombinować , żeby nie katować fotek winietami, znakami wodnymi itp.
    Ale faktem jest , że format 550 px skutecznie zniechęci nie tyle do ściągania co do oglądania Na dużych monitorach to będzie maleństwo )
    Ale jest demokracja i każdy sobie robi jak mu się podoba

Domyślnie

...Ale faktem jest , że format 550 px skutecznie zniechęci nie tyle do ściągania co do oglądania Na dużych monitorach to będzie maleństwo )
    Trochę chyba demonizujesz problem. Wielkość monitora ma znaczenie drugorzędne - istotna jest używana rozdzielczość, a (jak pokazuje niedawny wątek) znaczna część ludzi nadal używa rozdzielczości rzędu 1024x768. Tak więc 550px to wcale nie tak mało do zastosowań internetowych bo to fota na pół ekranu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Trochę chyba demonizujesz problem. Wielkość monitora ma znaczenie drugorzędne - istotna jest używana rozdzielczość, a (jak pokazuje niedawny wątek) znaczna część ludzi nadal używa rozdzielczości rzędu 1024x768. Tak więc 550px to wcale nie tak mało do zastosowań internetowych bo to fota na pół ekranu
    moze nie demonizuje ale faktem jest że mam 1280 i tak zerkałem jak wygląda takie 550, i mały się wydaje )
    jak mówię, skoro załozyciel tematu uznał, że juz wszystko wie, szkoda się roztrząsać nad tematem w sumie i tak każdy robi po swojemu )

Domyślnie

Nie znam się za bardzo na zabezpieczaniu zdjęć w galeriach, ale przyznam, że nie lubię oglądać galerii z takimi małymi zdjęciami, po prostu nie za wiele na nich widać. Wydaje mi się, że rozmiar 800x600 to minimum, a preferuję 1024 na dłuższym boku, najlepiej zrobić taką galerię, żeby zdjęcia skalowały się w razie co "w dół" do rozmiaru ekranu.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

550px to znaczek pocztowy. Jak się ma jakieś prawne zobowiązania względem galerii to najlepiej zawrzeć punkt, że właściciel galerii nie odpowiada za próby nieautoryzowanego kopiowania i rozpowszechniania zdjęć.

Ja kiedyś wpisywałem logo strony na zdjęciach, ale to było 7 lat temu i ogólnie zawsze dla mnie było to brzydkie. Teraz nie mam żadnego zabezpieczenia w galeriach i po prostu olałem sprawę. Ściągający i tak znajdzie sposób na wejście w posiadanie zdjęcia. Jak się o tym nie dowiem to mi nie żal (bo nie wiem), ale jak kiedyś jakiegoś dorwę, to użyję wszelkich środków prawnych, aby zedrzeć gościa z kasy, ot tak dla satysfakcji.

Gdybym się miał przejmować ściąganiem zdjęć, to bym oszalał.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów