Powiem więcej - jakby było prosto to pewnie nikt by nawet nie zatrzymał się przy tym zdjęciu na dłużej niż sekunda. Tak jak jest jest za to bardzo interesująco i zgadzam się w pełni, że linie fajnie prowadzą wzrok w kadrze![]()
Szukaj
Powiem więcej - jakby było prosto to pewnie nikt by nawet nie zatrzymał się przy tym zdjęciu na dłużej niż sekunda. Tak jak jest jest za to bardzo interesująco i zgadzam się w pełni, że linie fajnie prowadzą wzrok w kadrze![]()
Ciesze się że moje zdjęcie wywołało taką mini-dyskusje.
Zastosowałem takie przechylenie chcąc uzyskać ciekawszą zbieżność lini a przez to bardziej dynamiczną kompozycje.
Dla porównania wersja w miare pozioma (choć wiem że niedokońca równa).
PS: pebees - masz kurcze racje. Mogłem to wyciemnić a ten śmietnik wyrzucić. To chyba dlatego że robiłem to tak na szybko. Dzięki że zwróciłeś na to uwagę.
Ja jestem za ta przechylona wersja. Ma zdecydowanie wieksza sile oddzialywania.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
moim zdaniem ver 1 to bardzo fajny pomysl
oryginalna perspetkywa,
nareszcie nie jest nudno
Uważam, że przechył dodaje charakteru tej fotografii. Lubię takie traktowanie rzeczywistości. Bardzo mi się podoba. Ponadto dokładnie tak samo myślę jak _tomek_
trzeba przyznać ze autor przechylając to zdjecie osiagnał zamierzony efekt zatrzymania widza na chwilę przy fotce, ale czy przez ten zabieg to zdjecie stało się lepszym ? z taką motywacją mozna wszystko zacząć pokazywać w spaczonej i krzywej perspektywie ale to chyba nie o to chodzi
to zdjęcie moze się podobać, ale ja bym nie naduzywał takiego środka wyrazu![]()
Skontaktuj się z nami