Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Pod mostem

Domyślnie

Powiem więcej - jakby było prosto to pewnie nikt by nawet nie zatrzymał się przy tym zdjęciu na dłużej niż sekunda. Tak jak jest jest za to bardzo interesująco i zgadzam się w pełni, że linie fajnie prowadzą wzrok w kadrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Powiem więcej - jakby było prosto to pewnie nikt by nawet nie zatrzymał się przy tym zdjęciu na dłużej niż sekunda. Tak jak jest jest za to bardzo interesująco i zgadzam się w pełni, że linie fajnie prowadzą wzrok w kadrze
    Może tak ,a może nie....kto to wie....?
    Prostym kadrem można uzyskać podobny efekt...przy pochyłym i okrągłych oknach,jak bulaje,pierwsze co mi się nasuneło,to łódż w przechyle......
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Ciesze się że moje zdjęcie wywołało taką mini-dyskusje.

Zastosowałem takie przechylenie chcąc uzyskać ciekawszą zbieżność lini a przez to bardziej dynamiczną kompozycje.

Dla porównania wersja w miare pozioma (choć wiem że niedokońca równa).

PS: pebees - masz kurcze racje. Mogłem to wyciemnić a ten śmietnik wyrzucić. To chyba dlatego że robiłem to tak na szybko. Dzięki że zwróciłeś na to uwagę.

Domyślnie

Ja jestem za ta przechylona wersja. Ma zdecydowanie wieksza sile oddzialywania.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Właśnie jak by było mniejsze, to byłoby coś w stylu krzywego horyzontu - nie chciałem, ale tak wyszło
    A tutaj jest wyraźny zamiar autora. Linie krawędziowe tunelu wychodzą w odpowiednich miejscach kadru (ok 1/3 krawędzi). I to przyciąga oko, wciąga do końca tunelu
    To samo miałem napisać!

Domyślnie

moim zdaniem ver 1 to bardzo fajny pomysl
    oryginalna perspetkywa,
    nareszcie nie jest nudno

Domyślnie

Uważam, że przechył dodaje charakteru tej fotografii. Lubię takie traktowanie rzeczywistości. Bardzo mi się podoba. Ponadto dokładnie tak samo myślę jak _tomek_

Domyślnie

trzeba przyznać ze autor przechylając to zdjecie osiagnał zamierzony efekt zatrzymania widza na chwilę przy fotce, ale czy przez ten zabieg to zdjecie stało się lepszym ? z taką motywacją mozna wszystko zacząć pokazywać w spaczonej i krzywej perspektywie ale to chyba nie o to chodzi

to zdjęcie moze się podobać, ale ja bym nie naduzywał takiego środka wyrazu

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    trzeba przyznać ze autor przechylając to zdjecie osiagnał zamierzony efekt zatrzymania widza na chwilę przy fotce, ale czy przez ten zabieg to zdjecie stało się lepszym ?
    Niż gdyby było prosto? Moim zdaniem tak, lepiej właśnie wygląda przechylone.
    to zdjęcie moze się podobać, ale ja bym nie naduzywał takiego środka wyrazu
    A gdzie tu jest nadużycie? Jedno zdjęcie na razie widzimy, jeśli będzie takich dwadzieścia to pogadamy o nadużyciach

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów