Szukaj
Wiecie, ja się czasami lubię posprzeczać, ponabijać itd. Co nie oznacza że jestem jakimś talibem i każdą złotówkę szkłem z tylnej części ciała wydłubaną na Nikona wydam. Widać, że mało mnie znacie. No ale w sumie, skąd ?Jeździłem w życiu samochodami różnych marek, tak samo robiłem zdjęcia rożnymi aparatami. Chwilowo nie chcę przeznaczać na sprzęt takich środków które mi dadzą to co chcę w Nikonie. SONY to wieśniacka
marka, więc z rzeczy sensownych został Canon
![]()
oj Michale, nie mów tak o sony. Jak będziesz wygląda jak następny aparat kupisz sobie właśnie z symbolem na A... ?![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Raz w życiu miałem radioodtwarzacz CD samochodowy SONY. Wystarczy![]()
Kurcze daje do myślenia, może bym tak swoje klamoty ze stopki sprzedał i poszedł w takim kierunku jak Kaleid? Pewnie bym dużo nie musiał dokładać![]()
Ale jakie kolory Sony daje "prosto z puszki"SONY to wieśniackamarka, więc z rzeczy sensownych został Canon
![]()
Robili tyle lat TV, to wiedzą jakie kolorki lubimy-ba, w pewnym sensie gusta nam ukształtowali w zakresie kolorków
W każdym razie, ja rozważałbym i Sony, gdyby nie ten patent ze stopką lampy![]()
Marek
Zakon Fuji
Kiedyś fotografowałem 30D był Ok, natomiast 24-105 po miesiącu poszedł do ludzi. Może miałem słaby egzemplarz, poczytaj
CB, to kontrowersyjny obiektyw.
Czasami da sie zrobic tak, ze wilk syty i owca cala
C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100
Przez wiele lat fotografowałem analogiem,zupełnie amatorsko...mam F100 i jakieś tam obiektywy.Teraz stoję przed dylematem kupna cyfry.I jak długo chcę kupić cyfrę Nikona /a bardzo chce/ tak długo nie mam czego...fajne sprzęty typu D3,70-200 /które kojarzyły by mi się z moim F100/ są cenowo nieosiągalne a taki Canonek daje 17-40/4 70-200/4 40D itp...na wycieczki ideał...Nikon w swoich posunięciach z obiektywami i body zrobił śmietnik.Albo jest coś na co człowieka nie stać albo jest byle co.A takim sentymentem darzę jeszcze tą firmę...choć nie wiem za co...chyba za tego F100-on mnie zgubił_![]()
Kontrowersyjny? Ostry od pełnej dziury, super zakres, super wykonanie, super IS. Jedyne kontrowersje na CB wzbudza pytanie - 24-105/4L czy 24-70/2.8L oraz czy przy 24mm nie będzie brakowało szerokiego. Właśnie 24-105/4L (+ 70-200/4L) decyduje o tym, że sporo osób traktujących fotografię hobbystycznie i preferujących puszki Nikona idzie jednak w kierunku Canona - w rozsądnych $ można skompletować porządną optykę ze stałym światłem f4 - ale o tym było już nie raz.
Skontaktuj się z nami