Close

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 170

Wątek: 40d + 24-105 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagMa Zobacz posta
    Kontrowersyjny? Ostry od pełnej dziury, super zakres, super wykonanie, super IS. Jedyne kontrowersje na CB wzbudza pytanie - 24-105/4L czy 24-70/2.8L oraz czy przy 24mm nie będzie brakowało szerokiego . Właśnie 24-105/4L (+ 70-200/4L) decyduje o tym, że sporo osób traktujących fotografię hobbystycznie i preferujących puszki Nikona idzie jednak w kierunku Canona - w rozsądnych $ można skompletować porządną optykę ze stałym światłem f4 - ale o tym było już nie raz.
    24-105 ma lekki rozrzut jakosciowy, a poza tym, z punktu widzenia landszafciarza, przy 24mm to on nadmiaru seksapilu nie ma, bo w cropie wasko a w FF raz ze winietuje (mozna przezyc) albo ma wypukle jak diabli horyzonty (tego juz mniej)...

przy czym kontrowersyjny to moze byc np. Palikot, a obiektyw moze co najwyzej "miec skrajne rozne opinie".

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Rozrzut jakościowy trafia się wszędzie, nawet w topowych szkłach. Nikkory 24-70 też bywają różne.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Ale jest 17-40...nic się nie kręci,nic nie suwa......Nikon tu nie daje nic! 18-35 przestarzały srubokret 17-35 wycofany i drogi jak trufle, 14-24-cena,filtra nie założysz i kolos...To samo jest w zakresie 70-200.Ja chcę naprawdę Nikona, ale ze stałym światłem 4 i porządnym wykonaniem,bo obiektywy typu 70-300 VR mnie nie interesują...5,6 na końcu,tandetny plastik i jeszcze wygląd napletkowaty_

Domyślnie

Ten zestaw d40+24-70 uzupełniając o "elkę"70-200/4 i coś szerszego np.sigma 10-20 mamy w cenie (może trochę na+) d300+N17-55 więc to trochę daje do myślenia.
    D300s,T17-50,SB-800

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ludzie trzymajcie mnie bo jak zdejmę pasa jak dam spodniami !

ps.
    Wiem po co i na co to było i z jakiego powodu. Najważniejsze, że hobby Michał ma szansę dalej uprawiać, że tak powiem. Canonem czy Nikonem w sumie bez sensu
    upsss miało być bez znaczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Używam od paru dni, i muszę powiedzieć że całkiem niezły zestaw
    A plastyka?
    Jak z plastyką???

Domyślnie

Widzisz Kaleid? robin zaraz zawału na 102 dostanie...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    A plastyka?
    Jak z plastyką???
    Jeszcze nie przebrnął przez te zakręcone menu i nie znalazł tej zakładki gdzie się uruchamia plastykę
    Gadu gadu pierdu pierdu, a 40D to bardzo udany aparatek jest choć to Canon ile to teraz kosztuje ?

ps
    też chyba sobie kupię jako zapas do D700
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-03-2009 o 17:51

Domyślnie

A plastyka?
    Jak z plastyką???

Jak się go zbyt mocno złapie, to się robi lekko plastyczny.
    Innej plastyki nie stwierdzono.
    Jacek

Domyślnie

A plastyka?
    Jak z plastyką???

Solidny stop magnezowy, plastikę mają puszki trzycyfrowe

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów