Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Domyślnie D90 vs. Canon 500D

Dzisiaj odbyła się oficjalna premiera nowej lustrzanki Canona http://www.optyczne.pl/1721-nowo%C5%..._EOS_500D.html

Cena jak na razie nieznana ale coś czuje, że Nikon straci teraz klientów.....(Maks. długość filmów 29 min. i 59 s lub 4 GB, inne parametry też pogrążają D90)....

Ciekawe co teraz zrobi Nikon......, a wy co o tym sądzicie?
    | Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910

co_nie_wpisze_to_zle
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neomarcel Zobacz posta
    inne parametry też pogrążają D90
    Które?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neomarcel Zobacz posta

Ciekawe co teraz zrobi Nikon......, a wy co o tym sądzicie?
    pewnie będzie płakał
    ależ pierdoły gościu wypisujesz straszne
    podniecasz się kręceniem filmów to kup kamerkę

Oszczędny w słowach Awatar KONRADOO
    Miasto
    Aleksandrów Łódzki

Domyślnie

Ja pierdziu sprzedaje sprzęt bo canon robi filmy .ktoś chce d300 za 900zł????....dokładam gratis 70-200

Domyślnie

KONRADOO - zamawiam!
    nikon DeMilion ancior.ownlog.com

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

brak górnego wyswietlacza i wolniejszy tryb seryjny..odpada na samym starcie
    ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łuków\Lublin

Domyślnie

Moim zdaniem to raczej nie ta półka do d90 będzie jakościowa przepaść. To dla jednych że dali 15 milionów pikseli dla jednych może być zaletą dla mnie na takim formacie oznacza mniejszy rozmiar komórki światłoczułej i większe szumy. Filmy? Olać to od tego jest kamera. Jeśli wykonanie jest na poziomie 450d to znów dostaje po pysku od d80/90. Brak 2 wyświetlacza itd. Liczba klatek 4,5 do 3,5 też przemawia za nikonem. Więc to chyba bardziej d60 ze stuningowaną matrycą. I jeszcze jedno nie mam alergii na canona.
    fighting for peace is like fucking for virginity |nikon nikkory i saba

Zbanowany
    Miasto
    0100110

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrB_86 Zobacz posta
    Moim zdaniem to raczej nie ta półka do d90 będzie jakościowa przepaść. To dla jednych że dali 15 milionów pikseli dla jednych może być zaletą dla mnie na takim formacie oznacza mniejszy rozmiar komórki światłoczułej i większe szumy. Filmy? Olać to od tego jest kamera. Jeśli wykonanie jest na poziomie 450d to znów dostaje po pysku od d80/90. Brak 2 wyświetlacza itd. Liczba klatek 4,5 do 3,5 też przemawia za nikonem. Więc to chyba bardziej d60 ze stuningowaną matrycą. I jeszcze jedno nie mam alergii na canona.
    ta większe szumy...

To że canon ma dla amatorów to co nikon wypuści dla średnio zaawansowanych to przecież norma byle nie było takiej przepaści czasowej jak 5d>d700:P

Ostatnio widziałem na FTV jak gość czaskał sesje c450 i zdjęcia powalały nie jednego d700/3/300/2x najważniejszy jest fotograf a to że canon robi dobre lustrzanki z bardzo dobrymi matrycami to wiadomo nie od dziś.. Nikon dopiero w d90 dał cmos, a canon.. I ktoś tu mówi o szumach w body amatorskim gdzie oprogramowanie robi robotę.

Zdziwili byście się ile dziennikarzy portalowych nabyło d90 ze względu na filmy HD.. I jedyną wadą jaką miał to ograniczenie 5min.. Ludzie którzy kiedyś robili tylko zdjęcia..

Domyślnie

I tą premierą wkroczyliśmy w kolejny etap wątków o dupie Maryni pt "doradźcie, D60x czy 500d", "który lepszy", "co zrobi Nikon" itd itp oraz całą gamę fachowych analiz o dalszej kondycji finansowej korporacji Nikon i Canon
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach Awatar brodnica
    Miasto
    Brodnica, Bydgoszcz, Kharkov

Domyślnie

mi w nim brakuje latarki i otwieracza do butelek ... przydaje sie czasem na wypadach

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów