Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: pomocy!

Domyślnie

na opakowaniu od statywu jest naklejka na której jest napisane:
    Dystrybutor 4idea sp. z. o. o.
    ul.Madalińska 17/7
    Kraków
    [email protected]

napisałam tam maila, ale odpisali, że nie bawią się w sprzedaż takich akcesorii i podali stronki sklepi na których mam szukać, a tam oczywiście nic nie ma! xD
    Byłam niedawno w media i znalazłam swój statyw. Zmierzyłam szybkozłączkę i ma wymiary 43mm x 43mm.
    W media były też osobne, jakieś plastikowe szybkozłączki do kupienia o takich właśnie wymiarach. Ucieszyłam się, ale jak przyłożyłam ją do statywu to miała trochę luzu i się trochę ruszała. Nie wiem jak to możliwe skoro ma takie same wymiary jak oryginalna szybkozłączka. xD
    wiosna, wiosna. ah to ty.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mylenka91 Zobacz posta
    ...W media były też osobne, jakieś plastikowe szybkozłączki do kupienia o takich właśnie wymiarach. Ucieszyłam się, ale jak przyłożyłam ją do statywu to miała trochę luzu i się trochę ruszała. Nie wiem jak to możliwe skoro ma takie same wymiary jak oryginalna szybkozłączka. xD
    szybkozłączka/płytka nie ma przekroju prostokątnego. Najczęściej jest to tzw. jaskółczy ogon. Ważny jest także kąt, pod jakim jest ścianka boczna.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witold68 Zobacz posta
    Tak to jest, jak się kupuje dziwne stytywy niestety, nie ma to jak manfrotto, nie za drogi a b.dobry i z pasowaniem częsci bez problemu.....
    Prawda? Inne firmy zapewne nie maja szybkozlaczki i sa jedynie sluszne? Vanguard natomiast to zapewne jakis badziew? Miales kiedys cos tej firmy? Oczywiscie nic z manfrotto sie nie da zgubic
    Ostatnio edytowane przez Blasius.G ; 19-03-2009 o 22:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Oczywiscie nic z manfrotto sie nie da zgubic
    Za to każdą duperelę da się bezproblemowo dokupić.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

blase.g - vanguard to właśnie dobra firma, facet w fotojokerze mówił ,że to statyw dość w wysokiej klasy i szkoda, że zgubiłam kostkę. Moim zdaniem jest bardzo solidny, a przy tym wcale nie taki tani. (moje poprzednie 2 statywy, kupione co prawda za niską cenę rozwaliły się po kilku sesjach).

a z szybkozłączką nadal nie wiem co zrobić. ;D
    wiosna, wiosna. ah to ty.
    .

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Za to każdą duperelę da się bezproblemowo dokupić.
    Masz racje. Nie sa szczegolnie mocno obecni na naszym rynku i chyba stad problem.

Oczywiscie, ze to dobra firma. Niestety za ich statywy z glowica kulowa albo karbonowe trzeba sporo zaplacic. Coz. w kwestii zlaczki nie umiem ci pomoc. Moze cos w stylu "zrob to sam"? Nie da sie jakiejs innej przerobic by dopasowac?

Domyślnie

Myślę, że kupno tej szybkozłączki na zachodzie z dostawą do Polski to koszt ok. 100 zł ... Oprócz GB są tez np. tutaj: http://www.fotokonijnenberg.nl/produ...uard_qs36.html ...

Taniej powinno być poprzez zakup w GB przez kogoś znajomego i podrzucenie do PL ...

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Zamiast tracić czas i płacić wysokie koszty za szybkozłączke, sprawdź czy da się wymienić całą głowicę na statywie. Wiele ofert całkiem niezłych głowic znanych firm i w dobrej cenie masz na Allegro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów