Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: canoniarze

Domyślnie

znajda ten post, napisza podobny na swoim forum i zacznie sie wojna

Domyślnie

właśnie dlatego piszę tu, bo nie jestem posiadaczką ani canona ani nikona.

Domyślnie

oprocz tego rosna nam tez wlosy miedzy palcami, mamy lewe jajko bardziej niz prawe,
    spiczaste uszy i wade wymowy "k", ktore wymawiamy charczaco. poza tym lubimy
    gyros, beemki, ogladac boks i dupy w zielonych miniowach...

a poza tym, co najgorsze, wszyscy Canoniarze strasznie generalizuja...

Domyślnie

ehh, faktycznie szkoda było zaczynać ten temat. Chwalenie się jest w modzie ... jak widać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez celine Zobacz posta
    hmm, też posiadam sony a 19 lat skończyłam już dawno temu.
    poza tym nie chodzi mi o ubliżanie. jest gro świetnych fotografów, dla których sprzęt jest narzędziem pracy a nie jak w reklamie nowej laguny coupe - kupiłem, bo dobrze jest się z tym pokazać ;]
    niby nie naskakiwać na canoniarzy a wg wielu jak ktoś ma sony to już tak czy inaczej jest gorszy...
    Odnoszę wrażenie, że albo właśnie Ty za dużo rozmyślasz o sprzęcie, albo za bardzo przejmujesz się rozmyślaniem innych Nie przejmuj się
    Osobiście mam lustrzanki Nikona, Canona, małpkę Kodaka a kiedyś jeszcze dalmierz Feda (którego mi niestety podprowadzono...). Jak sądzisz czy jestem nikoniarzem, canonierem etc, czy może po prostu amatorem fotografem?
    Zostaw szufladki dla zakompleksionych krasnoludków, a sama lepiej rób zdjęcia
    Pozdrawiam

PS. Ci co wywyższają dzisiaj jeden system od innego, wczoraj tłukli się o parametry np kart graficznych a jutro będą się bili o marki samochodów. Te typy tak mają
    Ostatnio edytowane przez Sindbad ; 18-03-2009 o 13:44

Domyślnie

Jak jeden Władca ma w stopce...Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesionaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    Oj, chyba grubo sie mylisz...
    jak mozesz rozwin.

nie mysle tu o zakupie body przez rodzicow i uzytkowaniu przez innych czlonkow rodziny.

ehh, faktycznie szkoda było zaczynać ten temat. Chwalenie się jest w modzie ... jak widać.
    a czy to zle? jak kupuje nowe szkielko po prostu sie nim ciesze. chyba nie wymagasz abym wtedy mial poczucie winy z tego powodu?

poza tym swiadomosc ograniczen czy tez mozliwosci sprzetu jest niczym jak elementem rozwoju przygody z fotografia.
    Ostatnio edytowane przez badi ; 18-03-2009 o 14:16

Domyślnie

mam nieodparte wrażenie, że posiadacze canona to swojego rodzaju subkultura, jak kierowcy golfów czy bmw
    toż to rasizm w najczystszej postaci - jako ciekawostka, ostatnio usłyszałem określenie afropolak ,myślałem,że trzeciego zawału dostanę ze śmiechu
    jak w reklamie nowej laguny coupe - kupiłem, bo dobrze jest się z tym pokazać ;]
    Oglądasz reklamy bez zrozumienia - "kupiłem bo mi się podoba"
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    nie mysle tu o zakupie body przez rodzicow i uzytkowaniu przez innych czlonkow rodziny.

To zle - wiadomo, ze nastolatkowie sie nie finansuja sami, ale maja kapitalny wplyw na podejmowane decyzje zakupowe rodzicow. Najlepszym przykladem jest to, jaki maja wplyw na zakup samochodow. Reklama nie jest adresowana do tego, kto wyklada kase, tylko do tego, kto decyduje o zakupie. Nie zawsze to sa te same osoby.

Nie zbaczajac z tematu - popatrz na sposob realizacji, przekaz i wiek aktorow w spotach reklamujacych amatorskie DSLR - Alfa 350 i Eos 400 lub 450. W czasach, kiedy fotografia jest modna, a mlodzi ludzie potrafia dysponowac czterocyfrowym budzetem nawet po I komunii (o 18-tce nie wspominajac), oni SĄ lakomym kąskiem dla marketerow.

A co do Canona i fotografii slubnej... Ja to widze w ten sposob, ze wsrod fotografow slubnych Canon jest marka najpopularniejsza, bo:
    - ma takie cudo jak 35/1.4,
    - jako pierwszy wypuscil pelnoklatkowy aparat za w miare rozsadne pieniadze.

O zaletach jednego i drugiego nawet nie ma co sie rozwijac. One sa faktem. Natomiast to, o czym mowi nasza kolezanka bierze sie zapewne z dwoch kolejnych rzeczy: Po pierwsze, skoro w Canonie siedzi duza czesc profesjonalnych chalturnikow, to statystycznie wiecej bedzie wsrod nich onanistow sprzetowych. Po drugie, efekt ten mogl zostac wzmocniony chocby przez to, ze do czasu pojawienia sie D300/D3, Canon byl o krok przed konkurencja...

Ostatnim asem z rekawa (ktory bron sie swietnie) jest 35/1.4. Dla mnie - jedyn argument, by zmienic system (czego i tak nie planuje).
    forum.niekojarze.pl

Kaleid
    Gość

Domyślnie

a wg wielu jak ktoś ma sony to już tak czy inaczej jest gorszy...

Bo Sony to siara Tak samo jak w pewnych kręgach nie wypada pokazywać się za kierownicą Skody Fabii czy Corsy w kolorze białym z kratką, tak samo w pewnych nie wypada z SONY

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów