Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Kimberley

Domyślnie

A ja uważam, że światło jest ok., tylko modelka strasznie nienaturalnie sztywna.
    Efekt to wina modelki a nie fotografa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thermo Zobacz posta
    oj... bardzo to nowatorskie podejście...
    ikr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thermo Zobacz posta
    (...)
    Że co!?

To może zaczniemy winić zachody słońca, że kiepskie, budynki, że krzywe i nie mieszczą się w kadrze, sportowców, że są nie tam gdzie trzeba, ptaki, że rozmazane w locie?

Domyślnie

Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
    Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
    Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.
    Jak na takie warunki, nieźle. Najlepiej jednak sprawdza się konsekwentna praca. Pokaż dziewczynie zdjęcia na zachętę (jak nie ma żadnych, to ucieszy się z jakichkolwiek; jak pokażesz na papierze, będzie osikana z radości), zanotuj sobie poprawki, wymyśl kadry, stylizację i zacznij jeszcze raz. Ja powoli umawiam się z różnymi dziewczynami i staram się wybrać takie z którymi dobrze będzie mi się pracowało, które mają dar do pozowania i nie robią drewnianych min. Początki są trudne, ale efekty zawsze dają dużo radości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    ...będzie osikana z radości

D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    mi zdjęcie podoba się, tło może jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama modelka wyszła super!

nie wiadomo o co Ci chodzi

bo to kobieta

u mnie nic nie jest wypalone. Słaby masz monitor :P

bo to ludzka istota jest, a nie homo-photoshopus :P

no właśnie też tego nie kumam, co to jest? wc? jeśli tak, to wyjątkowo niekorzystne tło.. ale sama modelka - tak jak mówiłem, wyszła super.
    nie no spoko... najlepsza fotka jaką widziałem. w życiu nie podejrzewałem, że wyjarane wlosy to efekt złego monitora... a mina ni w pięć ni w dziewięc to synonim kobiecości, a tak w ogóle, teraz pod kazdą fotką wystarczy napisać - zajebista fotka i czekać tylko na pochwaly, bo przeciez zdjęcie super. braavvvo.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

no widzisz jak sie myliles?

FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.

nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    no widzisz jak sie myliles?

FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.

nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.

więc spójrz na włosy po lewej stronie zdjęcia. wypalone jak dziura w swetrze...
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Oszczędny w słowach Awatar sdnk
    Miasto
    Złotoryja / Bolesławiec

Domyślnie

ja dalej konsekwentnie będe twierdził,że nie każde zdjęcie musi być technicznym majstersztykiem, a ta dziewczyna ma "coś" takiego w sobie,że zatrzymuje wzrok na dłużej. szkoda tylko tych przekrzywionych ramion.
    D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów