A ja uważam, że światło jest ok., tylko modelka strasznie nienaturalnie sztywna.
Efekt to wina modelki a nie fotografa.
Szukaj
A ja uważam, że światło jest ok., tylko modelka strasznie nienaturalnie sztywna.
Efekt to wina modelki a nie fotografa.
Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.
Jak na takie warunki, nieźle. Najlepiej jednak sprawdza się konsekwentna praca. Pokaż dziewczynie zdjęcia na zachętę (jak nie ma żadnych, to ucieszy się z jakichkolwiek; jak pokażesz na papierze, będzie osikana z radości), zanotuj sobie poprawki, wymyśl kadry, stylizację i zacznij jeszcze raz. Ja powoli umawiam się z różnymi dziewczynami i staram się wybrać takie z którymi dobrze będzie mi się pracowało, które mają dar do pozowania i nie robią drewnianych min. Początki są trudne, ale efekty zawsze dają dużo radości![]()
nie no spoko... najlepsza fotka jaką widziałem. w życiu nie podejrzewałem, że wyjarane wlosy to efekt złego monitora... a mina ni w pięć ni w dziewięc to synonim kobiecości, a tak w ogóle, teraz pod kazdą fotką wystarczy napisać - zajebista fotka i czekać tylko na pochwaly, bo przeciez zdjęcie super. braavvvo.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
no widzisz jak sie myliles?![]()
FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.
nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
ja dalej konsekwentnie będe twierdził,że nie każde zdjęcie musi być technicznym majstersztykiem, a ta dziewczyna ma "coś" takiego w sobie,że zatrzymuje wzrok na dłużej. szkoda tylko tych przekrzywionych ramion.
D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów
Skontaktuj się z nami