szelas możesz sobie mieć własne zdanie tak długo póki je kulturalnie (w miarę) wyrażasz, a Twój pierwszy wpis w tym wątku... no cóż... plfoto w całej okazałości
Szukaj
szelas możesz sobie mieć własne zdanie tak długo póki je kulturalnie (w miarę) wyrażasz, a Twój pierwszy wpis w tym wątku... no cóż... plfoto w całej okazałości
szkoda, że to już nie to samo forum...
szelass, ale to nie chodzi o Twoje zdanie, tylko w jaki sposob je wyraziles. Podpowiem - nieelegancki.
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
w pewnym stopniu jest przypadkowe a w pewnym nie. latalem z aparetem po pokoju i cos mi zaswitalo w glowie i poprosiłem Ewke aby podeszla do mnie i pokazala swoj rysunek. Dalej wiele nie pamietam- bo sprawy potoczyly sie tak szybko ze braklo mi swiadomoscPoza tym bylo tylko 0.02 sek na decycje i nie uruchamialem nawet swojego myslenia na temat kompozycji (bo Ewka nie slucha i nie pozuje). To byl jeden strzal z mojego nikona i potem stosowna (na moj gust) obrobka w PS (bez kadrowania). Potem 3 godzinny oddechu od zdjecia i po tym czasie moglem stwierdzic ze nie warto jednak tego wyrzucać.
o co chodzi z tym "przypadkowe"? to jest minus dla zdjecia w jakich "okolicznosciach" powstalo ?
ps- nie dotknęęęła mnie twoja pierwsza opinia. Rozbawila. Bez ironii, ale tak po prostu.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
to jest plfoto - http://www.plfoto.com/, portal, który w założeniu miał propagować fotografię, a stał się kółkiem wzajemnej adoracji i jest pełen równie kulturalnych wypowiedzi (opinii) jak Twoja
a co do tego że często przytaczam? hmmm... nie zauważyłem, równie dobrze mógłbym powiedzieć, że Twój pierwszy komentarz jest poziomem odpowiedni do forum onetu
szkoda, że to już nie to samo forum...
Spoko, przecież się nie obrażę (mogło być z ironią)
nie czepiajmy się słowa "przypadkowe".
zacznijmy od początku
Nie Podoba się:
-kompletny brak ostrości (zastrzegam, że zerkam na lapie)-co może świadczyć o pewnej "przypadkowości"
-przepał na twarzy
-bałagan w tle, który rozprasza.
Podoba się:
-obróbka
-pomysł.
No i pewnie dużą wartość emocjonalną dla Ciebie.
powiem szczerze, ze najbardziej mnie rajcuje to, ze niektórym sie niepodoba (bardzo) a niektorym nawet bardzo sie podoba.
cos to znaczy, nie wiem jeszcze co.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Zgadzam się!
Nareszcie jakiś normalny człowiek, który rozumie, że fotografia powstała 150 lat przed fotoszopem i żeby zrobić dobre zdjęcie ( a nie: focić, kojarzy mi się z pier...ć ) trzeba odejść od komputera i szukać, rozmawiać z ludźmi itd.. A panom z pierwszego zdania polecam choćby doskonałe zdjęcia Elliotta Errwitta, które zapewne obrzucili by błotem, gdyby znalazły się na Forum.
Nie godzi to w moje poczucie smaku, jedynie chodzi o nieelegancki komentarz pod zdjeciem. Bo co jak co, ale ja nie jestem wyczulony na kasliwe/ironiczne (niekiedy i podpadajace pod wulgaryzm) wypowiedzi w rozmowach - nazwijmy to 'ogolnych' - jednak w watkach ze zdjeciami jest inaczej![]()
dlatego taka piękna ta sztuka...fotografia
(szkoda, że tylko mnie się nie podoba)
tylko, że teraz zauważ rozmowa zeszła na zupełnie inne tory (mój poziom intelektualny, historię fotografii, zwolenników PS i ich przeciwników, etc.) i to jest smutne, bo ocenie miało podlegać zdjęcie.
Skontaktuj się z nami