Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: D3 + sb 900

Domyślnie D3 + sb 900

Witajcie.

Jakoś niedawno wpadł mi w ręce link http://www.youtube.com/watch?v=iO8Gs...eature=related. W związku z tym, iż używam tylko akku a nie baterii alkalicznych postanowiłem 'przetestować' mój zestaw. Test powiem wykonałem i z akku i z bateriami alkalicznymi. Jakież było moje zdziwienie gdy nie byłem w stanie ani z akku ani z bateriami alkalicznymi wykorzystać w pełni 11fps ( w DX oczywiście) w moim zestawie. Gdzie tkwi problem. Jak tylko odłączam SB to 11 fps jest słyszalne i potwierdzone. Gdy odpalam SB 900 maksymalnie mogę potwierdzić 7-8 fps. Dodam iż możliwe parametry body jak i lampy ustawiłem by wycisnąć z zestawu max ( ISO, czas, tryb lamby itp. ) 'Cośik' mnie spowalnia . Macie jakieś typy?

Domyślnie

Spróbuj z fv lock, powinno pomóc, lampa może sobie troszkę odetchnąć...

Edit: Sory, nie spojrzałem w link, tam było bez ttla w pełnej mocy... Jak dla mnie wygląda to dość nieprawdopodobnie.
    Ostatnio edytowane przez Paprycjusz ; 12-03-2009 o 23:41 Powód: głupoty napisane

Domyślnie

Próbowałem na wszystkie sposoby ( tak myślę) na BL, na M 1/128, ISO MAX itd... O co kaman? Nie bardzo wiem co robię źle?

Domyślnie

chłopie kup te baterie co on, ustaw wszystko tak samo.Jestem świadkiem, jest to możliwe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maryj Zobacz posta
    chłopie kup te baterie co on, ustaw wszystko tak samo.Jestem świadkiem, jest to możliwe.
    Świadkiem mówisz, a widziałeś, słyszałeś czy sam sprawdzałeś? A co do tego co powyżej napisałem dodam, iż sprawdzałem na tych właśnie bateriach. Czy jesteś w stanie potwierdzić, iż sprawdzałeś w swoim zestawie i lampa odpaliła Ci zgodnie z body 10-11 fps? Jeżeli tak to przy jakich ustawieniach i warunkach to osiągnąłeś?

Domyślnie

Długo by opowiadać w jakiej sytuacji, ale tak, widziałem to na własne oczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    (...) Nie bardzo wiem co robię źle?
    A powiedz - po co to robisz ?
    W jakich sytuacjach będziesz potrzebował takich prędkości z błyskiem ?
    MarcinWilk

Domyślnie

Nie sądzę, że do końća chodzi o praktykę.
    Bardziej o zasadę.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Nie sądzę, że do końća chodzi o praktykę.
    Bardziej o zasadę.
    Tak masz rację. O zasadę. Ale jeżeli coś może działać jak inni twierdzą to powinno i u mnie. Dość często korzystam z trybu CH i chciałbym wiedzieć jakie są graniczne możliwości mojego sprzętu. Skoro mam sprzęt profi to chcę znać jego profi możliwości. To chyba nic złego.
    Chętnie usłyszę jakieś konkretne uwagi lub rady bo opinie typu 'a po co Ci to' nie wnoszą niczego do odpowiedzi na moje pytanie.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    Dość często korzystam z trybu CH i chciałbym wiedzieć jakie są graniczne możliwości mojego sprzętu. Skoro mam sprzęt profi to chcę znać jego profi możliwości. To chyba nic złego.
    Pozdrawiam
    Pewnie, że nic złego.
    To temat oczywiście interesujący (nawet jeśli tylko akademicko)

Sam chętnie przeczytam komentarze w tym temacie.
    SB900 nie posiadam, więc nie sprawdzę.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów