Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: D3 + sb 900

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A sprawdzałeś dokładnie na tych ustawieniach z youtube? Musisz mieć świeże, nieużywane baterie. Kiedyś próbowałem na takim zestawie z bateriami Energizer (w końcu też b. dobre) i z całą pewnością nie udało mi się osiągnąć 11 fps. Ale nie były to nówki z opakowania.

Domyślnie

nie posiadam D3 więc też nie sprawdzę, ale za to posiadam (jeszcze) te baterie Duracell'a i są one "nienormalne"
    pochodzą one ze Stanów kupione w paku 32szt. - rewelacja! zupełnie co innego niż najdroższe baterie alkaiczne jakie można kupić w Polsce
    nie dość, że fabrycznie mają więcej niż 1,5V zachowują niebywale dużą żywotność, przetrzymały akumulatory Panasonica 2600mAh (!) z ciekawości zakupiłem niby te same w Saturnie i padły błyskawicznie... więc o co kaman?!
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    nie posiadam D3 więc też nie sprawdzę, ale za to posiadam (jeszcze) te baterie Duracell'a i są one "nienormalne"
    pochodzą one ze Stanów kupione w paku 32szt. - rewelacja! zupełnie co innego niż najdroższe baterie alkaiczne jakie można kupić w Polsce
    nie dość, że fabrycznie mają więcej niż 1,5V zachowują niebywale dużą żywotność, przetrzymały akumulatory Panasonica 2600mAh (!) z ciekawości zakupiłem niby te same w Saturnie i padły błyskawicznie... więc o co kaman?!
    hmmm... może to kwestia ładowania - w stanach jest 110V a u nas 230V - może tu tkwi rozwiązanie zagadki
    MarcinWilk

Domyślnie

Możecie podlinkować jeżeli posiadacie filmik z pierwszego postu? Niestety został usunięty.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

jaki najkrótszy czas ładowania podaje instrukcja sb900 dla błysku na pełnej mocy?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

2.3 sek dla świeżych akumulatorów NiMH (2600 mAh lub Eneloop).

Domyślnie

No to matematyki ciąg dalszy. Jak długo sie będzie sumarycznie ładowało gdy 9 x błyśniemy z pełną mocą?
    Jakie są szanse na 9 błysków na sekundę pełną mocą?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

OT
    Jak mowi gosc ze Strobist, najlepiej jest miec min 2, a najlepiej 4 lampy. Nie chodzi nawet o moc, ale wlasnie o czas ladowania, ktory praktycznie skraca sie o polowe przy ustawieniu 1/2 mocy itd. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze mowa tu o pracy w "statycznej" a nie bieganie w tlumie, ale warto wiedziec

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów