Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: JAlbum

Domyślnie Problem z Jalbum

Właśnie zrobiłem prosty album w Jalbumie http://www.fotobieg.yoyo.pl/Fotki/album.html. Wszystko do tej pory było dla mnie jasne ale gdy chciałem umieścić opcje wyszukiwania zdjęć po nr startowych wystąpił problem. Do obecnego szablonu Chameleon chcę uruchomić dodatkowo opcje wyszukiwania. Wybrałem Chameleona ze względu na to że jest opcja koszyka i opcja PayPal na której mi bardzo zależy. Czy istnieje jakaś wtyczka do tego szablonu z tzw search mode ?? Proszę o waszą pomoc. Ogólnie zależymi na opcji koszyka PayPalu i wyszukiwaniu. Biorę pod uwage zamianę na inny szablon. Pozdrawiam

Domyślnie

Czy w Jalbumie da się tak ustawić, aby wogóle nie kompresowało zdjęć, żeby ich po prostu nie ruszało?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

ja z kolei mam pytanie odnośnie skórki SimpleViewer. Otóż po założeniu 3 katalogów ze zdjęciami wszystko jest ok, działa menu itd. Natomiast 4 galeria zdjęć jest w menu ale po jej otwarciu wyskakuje "Error 404..." czyli że strony nie ma. Próbowałem na innym hoście-to samo. Najśmieszniejsze jest to że na po wygenerowaniu galeria na podglądzie działa w przeglądarce bardzo dobrze, a po wrzuceniu na serwer już nie. O co chodzi ??

EDIT: Działa !!!)) Pozmieniałem tylko litery w nazwach folderów (ł,ó,ż).
    Ostatnio edytowane przez tomhagen ; 08-07-2009 o 18:58

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Czy w Jalbumie da się tak ustawić, aby wogóle nie kompresowało zdjęć, żeby ich po prostu nie ruszało?
    Da sie, ja zawsze metoda prob i bledow, w ty miejscu gdzie jest ten piktogram z papuga, niestety nie mam dostepu do swojego kompa wiec wiecej nie pomoge, ale da sie, pzdr

Domyślnie

Po dłuższej przerwie zajrzałem do JAlbumu by załadować zdjęcie i znów jakiś niezrozumiały komunikat :
    Nie moge się połączyć. Raport Servera : java.io.IOException:Pipe Closed.
    Ustawienia wyglądają tak :
    Możecie sprawdzić jak jest u Was ??
    Server działa, loguję się na niego przez Total Commandera i jest wszystko OK. Nawet Próbowałęm w ten sposób przeżucić zdjęcia ale chyba nie da rady....

Domyślnie

Teraz mam komunikat :
    Raport Servera : java.io.IOException:Inputstream is closed

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomhagen Zobacz posta
    EDIT: Działa !!!)) Pozmieniałem tylko litery w nazwach folderów (ł,ó,ż).
    Pamietam czasy, kiedy nawet spacje w nazwach katalogow czy plikow (ze o diakrytykach nie wspomne), sprawialy powazne problemy systemom operacyjnym (szczegolnie podczas migracji plikow np. z Amiga OS na Windows i odwrotnie). Dlatego od lat jestem wierny zasadzie; zadnych znaków narodowych, spacji ani innych wygibasow w nazwach. No i nazwy oczywiscie jak najkrotsze. Dzieki temu na pewno jest mniej problemow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Po dłuższej przerwie zajrzałem do JAlbumu by załadować zdjęcie i znów jakiś niezrozumiały komunikat :
    Nie moge się połączyć. Raport Servera : java.io.IOException:Pipe Closed.
    Ustawienia wyglądają tak :
    Możecie sprawdzić jak jest u Was ??
    Server działa, loguję się na niego przez Total Commandera i jest wszystko OK. Nawet Próbowałęm w ten sposób przeżucić zdjęcia ale chyba nie da rady....
    Ja wlasnie tylko przez Total Comandera przezucam zdjecia. Caly katalogo przygotowany w Jalbumie przenosze w TC na serwer i wszystko gra.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Pamietam czasy, kiedy nawet spacje w nazwach katalogow czy plikow (ze o diakrytykach nie wspomne), sprawialy powazne problemy systemom operacyjnym (szczegolnie podczas migracji plikow np. z Amiga OS na Windows i odwrotnie). Dlatego od lat jestem wierny zasadzie; zadnych znaków narodowych, spacji ani innych wygibasow w nazwach. No i nazwy oczywiscie jak najkrotsze. Dzieki temu na pewno jest mniej problemow.
    Tak! I nazwa mogła mieć max. 8 znaków (kropka) i 3 znaki rozszerzenia pliku (nie dotyczyło katalogów). Kurcze jak to było możliwe???
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    Tak! I nazwa mogła mieć max. 8 znaków (kropka) i 3 znaki rozszerzenia pliku (nie dotyczyło katalogów). Kurcze jak to było możliwe???
    Bylo, bylo... W MS-DOS. Ale ja nawet na Amidze staralem sie robic jak najkrotsze nazwy, i do dzisiaj nie moge patrzec, jak ludzie w nazwach zdjec umieszczaja tagi, date wykonania, itd. Wez sie czlowieku polap pozniej w takim balaganie. Ehhh... A juz przeginka bywaja wrecz cale zdania w nazwie -- z polskimi znakami, spacjami, itd.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów