W Windzie 3.x też jeszcze było, ale w sumie to jeszcze nie był samodzielny system, a nakładka na rzeczony MS DOS.
Cóż inne czasy teraz, fakt przegięcia nie lubię, ale dłuższe nazwy pozwalają jednak łatwiej się odnaleźć...
Szukaj
W Windzie 3.x też jeszcze było, ale w sumie to jeszcze nie był samodzielny system, a nakładka na rzeczony MS DOS.
Cóż inne czasy teraz, fakt przegięcia nie lubię, ale dłuższe nazwy pozwalają jednak łatwiej się odnaleźć...
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
witam
Próbuje stworzyć sobie jakąś galerię, lecz nie mogę tego uczynić. Po wrzuceniu zdjęć i wybraniu opcji; Utwórz album, program informuje mnie takim tekstem:
Nastepujące pliki nie zostały przetworzone z powodu błędu:
P8310092z dorka przed hofburg.JPG: Could not initialize class com.sun.imageio.plugins.jpeg.JPEGImageReader
Nie wiem jak to obejść. system xp, sp2. Bede wdzieczny za jakąkolwiek podpowiedź.
Tak sie dzieje przy kazdym pliku, czy tylko tym, ktorego nazwe zacytowal Ci program?
Na poczatek sprawdzilbym, czy ten plik nie jest w jakis sposob uszkodzony. A najlepiej przygotowal tego JPGa raz jeszcze.
Kolejna sprawa -- zeby sie nie zastanawiac o co chodzi, stosuj sie do podstaw zwiazanych z systemem plikow. Teraz oczywiscie teoretycznie kazdy program potrafi czytac pliki o prawie dowolnych konstrukcjach nazw, ale podstaw higieny warto przestrzegac:
1. Nazwy plikow jak najkrotsze,
2. male litery w nazwie i rozszerzeniu,
3. brak spacji.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Warto też unikać polskich znaków zarówno w nazwach, jak i w opisach zawartych w plikach, jalbum się przy tym wywala.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
warto tez napisać do Kristoffer Jelbring - jest tam adminem, mnie już kiedyś pomógł poustawiać to i tam.
W ostateczności możesz mu dać hasło i sam sprawdzi co jest nie tak.
Eh... to teraz ja i moje lamerskie pytanie.
Mam galerię w Jalbum. Darmowy limit już dawno zapełniłem i postanowiłem nie wykopywać u nich miejsca tylko poszukać gdzieś indziej.
Czyli tak:
Muszę sobie założyć domenę, wykupić miejsce na serwerze, a potem tam przenieść stworzoną w jalbum galerię. Pytanie jest takie czy to jest na tyle proste, że osoba bez jakiegokolwiek doświadczenia temu zaradzi?
Docelowo planuje założyć własną stronę. Na chwilę obecną bazuje na Jalbum, ale jak znajdę coś co bardziej mi przypadnie do gustu to zmienię.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Tak, jest to na tyle prosteMusisz tylko wybrać usługodawcę, najczęściej ten sam oferuje i domeny i hosting, na forum były tematy o tym, gdzie najlepiej to zrobić.
de czysta's + 10-210
Paweł Karski - fotografia fotoblog
Ja ze swojej strony mogę polecić hosting http://www.ovh.pl/, u nich też zamówiłem domenę, korzystam z ich usług ok 0,5 roku i jestem zadowolony natomiast mój kolega od kilku lat korzysta z http://www.ehost.pl/ i również nie narzeka. Ovh ma ciekawą ofertę i nie jest aż takie drogie, ustal ile potrzebujesz miejsca, transferu i dobierz najodpowiedniejszą ofertę.
de czysta's + 10-210
Paweł Karski - fotografia fotoblog
Skontaktuj się z nami