Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: watykan w hdr

Domyślnie

A ja sie tak zastanawiam... Czy to zdjecie sie rzeczywiscie jego autorowi podoba?
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    A ja sie tak zastanawiam... Czy to zdjecie sie rzeczywiscie jego autorowi podoba?
    Najwidoczniej ...tak..Teraz ,pewnie,myśli sobie...co te barany chcą..?....
    Przepraszam za określenie..to o mnie....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Widzę, że mnie tu wszyscy pamiętają...

Odpowiadając -

1. Elixowi. Otóż poczułeś się - jak widzę - mniej więcej jak jak... Po co pisać, skoro co tydzień pojawi się nowy wysmakowany, pięknie kolorowy i zaje*iście świecący 'hdr'? Czy to walka z wiatrakami?

Widzisz, nie wiem, czy reakcja na ten tutaj byłaby taka jak widzisz, gdybym przedtem przez 3 lata nie pisał tego, co pisałem. Gdybym nei tłumaczył, nie prosił, groził, wyśmiewał, wyszydzał i pokornie skłaniał do myślenia (mam nadzieję). Być może po prostu nauka nei poszła w las i opłacało się pisać w kółko o tym samym - skoro, jak zauważyłeś, jest to pierwszy mój post w tym wątku, a wszystko co bym chciał, zostało już powiedziane przez innych.

Może przeceniam własny wkład, a może jest coś w tym, że kropla drąży skałę - i opłaca się prostować głupoty, które wypisują inni. Sam nie wiem... Jak sądzisz?

2. Wszystkim innym

Koledzy, jestem z Was dumny! *

3. Autorowi.

Myślę, że nie ma dla Ciebie nadziei. Jeśli dobrowolnie wystawiłeś taki obrazek, nie będąc pod wpływem środków i nie mając lufy przy skroni, i jeszcze na poważnie liczyłeś na jakiś pozytywne oceny, to poważnie - czarno widzę Twoje hobby. Nie idzie mi o to, że pomyliłeś nazwy, techniki, i tak dalej - to się zdarza...

Nie rozumiem, jak można nie widzieć, jak strasznie pokracznie, karykaturalnie i po prostu tragicznie brzydko wyszedł ten obrazek. Jeśli nawet tego nei widzisz, jakie Ty zdjęcia będziesz robić?

Czarno widzę...

*Sorry za to sformułowanie oczywiście. Ale naprawdę jestem

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

bombel chyba tym razem najadłeś się do syta :>

Domyślnie

Tak bombelku drogi - masz rację - trza nieść ten kaganek oświaty(a że padło na Ciebie... cóż ) bo jak nie będzie reakcji to w myśl zasady "milczenie oznacza zgodę" będziemy godzić się na takie rozpowszechnianie nieprawdziwych definicji. W każdym razie podchodząc do tego poważnie to rzeczywiście bierność nie jest najlepszym rozwiązaniem

PS. Ja już nawet znalazłem sobie fragment z jednego z takich wątków, który dla mnie oddaje sedno sprawy i chyba od tego momentu będę go za każdym razem cytował w takich sytuacjach (jeśli autor się zgodzi):
    Nie to jest błędem, że pokazujesz takie obrazki, to jeszcze jest do zniesienia. Tragicznym błędem jest to, że nazywasz je HDRami, bo robisz innym wodę z mózgu i wprowadzasz ich w błąd.
    Zgadnij kto to napisał

bombel
    Gość

Domyślnie

No proszę... Pewnie że się zgadzam.

Domyślnie

a może by tak zrobić wątek i go przykleic w architekturze (najlepiej aby napisał go autorytet hdr-owy wszyscy wiemy kto takim jest , pod tytułem "zanim wstawisz coś w hdr-owym klimacie"

bombel
    Gość

Domyślnie

A najlepiej w ogóle, żebym nie miał z takim artykułem nic wspólnego, bo po pierwsze nie ja tu jestem autorytetem, a po drugie wtedy już na piśmie byłoby, że się straszy mną ludzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    niech tylko bombel to zobaczy. :d
    - kurde ale fajny watek

Domyślnie

HPS w najdoskonalszej (dotychczas) postaci. Ciekawe, czy ktos to przebije...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów