Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22
    Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    nie wszystkie linie sa krzywe... im blizej srodka kadru tym prosciej... korygowac nie mam zamiaru, taka juz specyfika szerokiego kata. zdjecie i tak bylo robione do przyciecia i propocji bokow 2:1, zeby ten efek jak najbardziej zminimalizowac.

dzieki za komentarze.
    jeszcze raz napiszę, że zdjęcie mi się podoba i nie mam mu nic do zarzucenia poprostu ciekaw byłem jakby wyglądało po lekkim prostowaniu i jak już też pisałem sam sobie poprostuję ... mogę ??? albo mi się tylko wydaje ???

pozdrówka

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cialat Zobacz posta
    poprostu ciekaw byłem jakby wyglądało po lekkim prostowaniu i jak już też pisałem sam sobie poprostuję ... mogę ??? albo mi się tylko wydaje ???
    oczywiscie, proste byloby lepsze, co do tego nie ma watpliwosci, chcialem tylko nakresli z czego m.in to wynika.

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    Kolory jak to kolory - sprawa gustu, ale role odegrane przez ludzi to jest smak tej fotografii. Pięknie wyszło.
    Dzieki, ostatnio strasznie namieszalo mi sie pod tym wzgledem w glowie i nie jestem w stanie robic zdjec, jesli nie ma ludzi w kadrze. Nawet w typowym pejzazu natury czegos mi brakuje i mecze teraz zone zeby ze mna jechala na nastepny plener... (czego ona nie lubi, bo musialaby stac w miejscu i nic nie robic... kiedy ja bede "odlatywal" ).
    W miescie to jednak latwiej, bo zawsze ktos sie przewinie...

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    Dzieki, ostatnio strasznie namieszalo mi sie pod tym wzgledem w glowie i nie jestem w stanie robic zdjec, jesli nie ma ludzi w kadrze. Nawet w typowym pejzazu natury czegos mi brakuje i mecze teraz zone zeby ze mna jechala na nastepny plener... (czego ona nie lubi, bo musialaby stac w miejscu i nic nie robic... kiedy ja bede "odlatywal" ).
    W miescie to jednak latwiej, bo zawsze ktos sie przewinie...
    powodzenia

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Domyślnie

Klimat niesamwity tego zdjęcia. Kolorki full wypas dla tego ujęcia.
    Jakieś zabawki - podobno japońskie

Domyślnie

Piękna okolica

Fotka też niczego sobie.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Extra... jedynie kolor do mnie nie gada, ale pomijam to przy całości zdjęcia

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Pewnie jest sporo klientów na taką technikę, pewnie wiele konkursów jest otwartych na takie zdjęcia, uznaję istnienie dziedziny tych ciężkich hdr-ych klimatów, ale mnie to nie wciąga. Podobnie jak nie wciągają już mnie cukierki ze strumieniami podążającymi wśród kwiatów ku odległym górom, tak nie wciąga mnie też druga ekstrema - ciężkie zawiesiste klimaty Stawiarza. I jedno i drugie staje się ślepą uliczką z coraz mniejszą kreatywnością.
    Ale uznaję że komuś to ma prawo się podobać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Pewnie jest sporo klientów na taką technikę, pewnie wiele konkursów jest otwartych na takie zdjęcia, uznaję istnienie dziedziny tych ciężkich hdr-ych klimatów, ale mnie to nie wciąga. Podobnie jak nie wciągają już mnie cukierki ze strumieniami podążającymi wśród kwiatów ku odległym górom, tak nie wciąga mnie też druga ekstrema - ciężkie zawiesiste klimaty Stawiarza. I jedno i drugie staje się ślepą uliczką bez kreatywności.
    Ale uznaję że komuś to ma prawo się podobać...
    ja mam różne odczucia wobec zdjęć Marcina - są skrajnie różne, albo szaleńczo mi sie podobają, albo nie moge na nie patrzeć-wydaje mi sie ze to najlepsze co moze sie zdarzyc autorowi - odczucia obserwatora który miota sie między pozytywną a negatywną oceną - tak naprawde nie wiem czy mi sie ta praca podoba, ale wiem że autor ma niesamoitą świadomość tworzonych obrazów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów