Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: szkła do M645

Domyślnie

10 mm przesuwu to nie jest szał. Jak dobrze pamiętam w shifcie do 645, który miał ogniskową 50 mm miałem 14 mm i nie było to dużo. Ale dzięki za info, zaczynam zgłębiać temat

conik
    Gość

Domyślnie

hassel ma swoje flexbody tyle ze kosztuje to worek dolarow
    jesli chcesz poeksperymentowac to sa przejsciowki do nikona tilt lub shift (niestety takiej co ma i tilt i shift nie znalazlem tzn jest ale tyle kosztuje co nikor)do szkiel pentacona sixa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    hassel ma swoje flexbody tyle ze kosztuje to worek dolarow
    jesli chcesz poeksperymentowac to sa przejsciowki do nikona tilt lub shift (niestety takiej co ma i tilt i shift nie znalazlem tzn jest ale tyle kosztuje co nikor)do szkiel pentacona sixa
    No wlasnie, ten trop mnie interesuje. A wiecie gdzie mozna zobaczyc jakies przykladowe zdjecia tego czego w akcji?

conik
    Gość

Domyślnie

sprobuje wygrzebac obrazki 80mm biometar z tiltem na eosie 5d ale to dopiero w poniedzialek
    zastanawiam sie nad zakupem takiej przejsciowki do nikona 125$ +20$ przesylka do polski
    jesli ktos bylby chetny pewnie daloby sie troche utargowac z ceny a i przesylka byla by tansza w kilka osob

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    10 mm przesuwu to nie jest szał. Jak dobrze pamiętam w shifcie do 645, który miał ogniskową 50 mm miałem 14 mm i nie było to dużo. Ale dzięki za info, zaczynam zgłębiać temat
    Pamiętaj tylko, że 10mm przesuwu na klatce 645 a 10mm przesuwu na DX czy tam FF to jednak nie to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Pamiętaj tylko, że 10mm przesuwu na klatce 645 a 10mm przesuwu na DX czy tam FF to jednak nie to samo
    no fakt O tym nie pomyślałem. Jak piszę o shif-cie to ciągle myślę kategoriami średniego formatu a nawet 4x5 cala. Stare nawyki

conik
    Gość

Domyślnie

http://digifoto.pl/1stare/misc/tilt.jpg niestety mam tylko jeden obrazek z tilta i biometara
    Mam zamiar zamowic sobei cos takiego (dokladnie takim samym bylo robione powyzsze zdjecie tyle ze na canonie)

jesli jest ktos chetny moge sie wstrzymac pare dni i sie zamowi kilka sztuk
    pozdr
    Conik

Domyślnie

szukałem i nie mogę znaleźć
    widzę tylko adaptery shift do nikona do szkieł od p-sixa, a od M645 nie widzę
    może ktoś linkiem zapodać?
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów