Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: szkła do M645

Domyślnie szkła do M645

Ponieważ mam możliwość kupienia za niewielkie pieniądze przejściówki umożliwiającej podpięcie szkieł Mamiyi 645 do Nikona, a nie mam zielonego pojęcia o tych szkłach - zapytuję: warto? Jakie Mamiyowe szkła są godne uwagi?

Domyślnie

Cały czas posiadam 645 Pro TL do niej mam 80 mm i 150 mm. Dysponowałem też 35mm i Shiftem 50 mm. Każde z tych szkieł jest super. Ostrość kontrast itp zadowoli każdego. Jak szkło nie było walnięte to nie ma się czego obawiać o jego jakość. W tym formacie i przy tej firmie nie było kompromisów przy produkcji szkieł.

Domyślnie

tylko czy jest sens podpinac to do nikona? to nie sa szkla zupelnie za darmo... nie wiem ja bym sobie odpuscil, albo kupil body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    tylko czy jest sens podpinac to do nikona? to nie sa szkla zupelnie za darmo... nie wiem ja bym sobie odpuscil, albo kupil body
    Na body może się skuszę w przyszłości, na razie szukam szkła do przejściówki z shiftem. Jeśli miałyby to być tylko zamienniki manualnych Nikkorów to w życiu bym się na to nie zdecydował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Na body może się skuszę w przyszłości, na razie szukam szkła do przejściówki z shiftem. Jeśli miałyby to być tylko zamienniki manualnych Nikkorów to w życiu bym się na to nie zdecydował
    No troche tak bedzie...

Domyślnie

No troche tak bedzie...
    Nie do końca - Nikkora chyba tak łatwo się nie da stiltować ani zshiftować?

Domyślnie

hmm tu sie zgodze, a jest cos takiego do hasselblada? Moze moznaby tanio shift zrobic

Domyślnie

Biorąc pod uwagę pola krycia obiektywów od Nikona to faktycznie może byś trudno. Obiektywy od 645 będą kryły pole o średnicy ok 7 cm. Tak dla ciekawości możesz zamieścić zdjęcie tej przejściówki. Temat mnie zainteresował a obiektywy posiadam.

Domyślnie

hmm tu sie zgodze, a jest cos takiego do hasselblada? Moze moznaby tanio shift zrobic
    Nie mam pojęcia. Mamiya ma adapter t&s do modelu RB, może i Hasio coś takiego robi.

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę pola krycia obiektywów od Nikona to faktycznie może byś trudno. Obiektywy od 645 będą kryły pole o średnicy ok 7 cm. Tak dla ciekawości możesz zamieścić zdjęcie tej przejściówki. Temat mnie zainteresował a obiektywy posiadam.
    Bazuję na informacji z tej aukcji (opis na dole). Swego czasu szukałem takiej przejściówki i ją zalazłem, ale nie mogę sobie przypomnieć jak i gdzie ją znalazłem

EDIT: Tutaj są adaptery TILT do szkieł P-Sixa. Myślę, że podobnie będzie wyglądał Mamiyowy.
    Ostatnio edytowane przez axer ; 12-02-2009 o 15:00

Domyślnie

hmm z tego co widze nie maja... ale jak kupisz daj znac obowiazkowo jak to dziala i pokaz efekty bo to jest duzo tansza opcja niz T&S za 5-6K od nikona... Kurde a mialem ochote na T&S swego czasu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów