Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: szkła do M645

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Biorąc pod uwagę pola krycia obiektywów od Nikona to faktycznie może byś trudno. Obiektywy od 645 będą kryły pole o średnicy ok 7 cm. Tak dla ciekawości możesz zamieścić zdjęcie tej przejściówki. Temat mnie zainteresował a obiektywy posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    hmm tu sie zgodze, a jest cos takiego do hasselblada? Moze moznaby tanio shift zrobic
    Nie mam pojęcia. Mamiya ma adapter t&s do modelu RB, może i Hasio coś takiego robi.

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę pola krycia obiektywów od Nikona to faktycznie może byś trudno. Obiektywy od 645 będą kryły pole o średnicy ok 7 cm. Tak dla ciekawości możesz zamieścić zdjęcie tej przejściówki. Temat mnie zainteresował a obiektywy posiadam.
    Bazuję na informacji z tej aukcji (opis na dole). Swego czasu szukałem takiej przejściówki i ją zalazłem, ale nie mogę sobie przypomnieć jak i gdzie ją znalazłem

EDIT: Tutaj są adaptery TILT do szkieł P-Sixa. Myślę, że podobnie będzie wyglądał Mamiyowy.
    Ostatnio edytowane przez axer ; 12-02-2009 o 15:00

Domyślnie

hmm z tego co widze nie maja... ale jak kupisz daj znac obowiazkowo jak to dziala i pokaz efekty bo to jest duzo tansza opcja niz T&S za 5-6K od nikona... Kurde a mialem ochote na T&S swego czasu

Domyślnie

10 mm przesuwu to nie jest szał. Jak dobrze pamiętam w shifcie do 645, który miał ogniskową 50 mm miałem 14 mm i nie było to dużo. Ale dzięki za info, zaczynam zgłębiać temat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    10 mm przesuwu to nie jest szał. Jak dobrze pamiętam w shifcie do 645, który miał ogniskową 50 mm miałem 14 mm i nie było to dużo. Ale dzięki za info, zaczynam zgłębiać temat
    Pamiętaj tylko, że 10mm przesuwu na klatce 645 a 10mm przesuwu na DX czy tam FF to jednak nie to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Pamiętaj tylko, że 10mm przesuwu na klatce 645 a 10mm przesuwu na DX czy tam FF to jednak nie to samo
    no fakt O tym nie pomyślałem. Jak piszę o shif-cie to ciągle myślę kategoriami średniego formatu a nawet 4x5 cala. Stare nawyki

conik
    Gość

Domyślnie

http://digifoto.pl/1stare/misc/tilt.jpg niestety mam tylko jeden obrazek z tilta i biometara
    Mam zamiar zamowic sobei cos takiego (dokladnie takim samym bylo robione powyzsze zdjecie tyle ze na canonie)

jesli jest ktos chetny moge sie wstrzymac pare dni i sie zamowi kilka sztuk
    pozdr
    Conik

Uprawnienia umieszczania postów