Szukaj
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
Ciekawy pomysł, pod warunkiem, że ta perspektywa będzie miała coś z symetrią wspólnego.![]()
Kadr mnie nie przekonuje zupelnie. Nie ma symetrii, nieciekawe niebo przytlacza glowny temat zdjecia.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
A mnie się podoba
Ciekawy kadr.
E... no co... fajne jest.
Najbardziej mnie zaciekawiły te wieżyczki z tyłu.
Może dasz jakieś z nimi?
Pozdrawiam!
JulesX specjalnie dla ciebie.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
że się komus chciało dwa mosty budowac zamiast jednego.
Symetria lubi głupich.
dwa regały sprzętu
OK, to ja nie napiszę, tylko pokażę:
oryginał:
z niebem (nie dorabianym, tym, ktróre było na obrazku):
Przy okazji proszę zwrócić uwagę na lewy filar (prawego już nie ruszałem): w wersji poprawionej widać, że są tam jakieś cegły, w oryginale jest ciemna masa...
A teraz niech mi ktoś powie, czemu, w imię jakiej ideologii nie poprawiać zdjęcia poprzez delikatne drgnięcie suwaczka, tylko pokazywać takie surowe, które jest po prostu złe?
Wszystkie elementy na zdjęciu już są, tylko z powodu nie do końca opanowanej przez Autora ekspozycji - wyszedł klasyczny błąd wszystkich kiepskich landszaftów: smolisty dół i papierowo blada góra... Czemu tego nie poprawić, jeśli się da - to mi wytłumaczcie... Nie wnikam, czy można coś jeszcze zrobić, czy dół rozjaśnić bardziej, a niebo zrobić mniej czy bardziej ciemne - ale dlaczego zostawiać po prostu złe?
Tym bardziej, że zrobiłem to naprawdę prosto, łatwo i szybko - nie dlatego, że jestem szybki, tylko dlatego, że to jets proste.
Drugiego zdjęcia nie skomentuję, bo jest tak straszliwie bez blasku, że aż się komentować nie chce. Autorze, widziałeś historgram?
Cześć Bombel.Wiedziałem że moge liczyc na twoją pomoc.Wiesz dla mnie te suwaki to na razie czarna magia.Ja początkujący jestem.Ale kiedyś się nauczę.Drugie pokazałem tylko dlatego, bo kolega JulesX chcial zobaczyć wierzyczki,a teraz dostane baty od wszystkich.Ale co tam...A histogramu nie widziałem
Co do mostu- to konstrukcja kratowa z 1850 roku.Kiedyś takie wierzyczki byly na każdym filarze+ bramy wjazdowe.
Teraz obserwujemy upadek tej konstrukcji.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
Skontaktuj się z nami