Aa, to sorry... Myślałem, że należysz do zakonu wyznawców twierdzenia, że obróbka ze zdjęcia robi 'nie-zdjęcie', że jest wymysłem szatana, a także niepotrzebną fanaberią zniewieściałych paniczyków...
Jeśli tylko i po prostu nie umiesz - to jest nadzieja, że szybko się nauczysz i polubisz, bo to jest najzwyklej jeden z elementów tworzenia zdjęcia. Kto to odrzuca, nie zdaje sobie sprawy, że nie tylko ogranicza sam siebie, ale i zaprzecza samej istocie fotografii, która lęgła się w bólach nie w plenerach, tylko w ciemni.
Ale mniejsza o filozoficzne dywagacje.
Weź chłopie jakiś program graficzny i zamiast mówić że nie umiesz - wież obrazek i zacznij się bawić. Za tydzień będziesz już 'nie-umiał' mniej, za miesiąc jeszcze mniej, i tak dalej. Nie traktuj tego jak katorgi i przymusu, tylko jak zabawę, to pójdzie szybciej.
PS-
też kiedyś zamieściłem zdjęcie, które służyło tylko poglądowi (jak Ty to drugie) - i po prostu napisałem, że ocenie nie podlega i jest tylko do pokazania czegoś tam. Nie ma się co wstydzić, napisać można w sposób cywilizowany wszystko. Gdybym tak przeczytał, zaprzestałbym komentowania tego drugiego.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami